Zrenjanin- Danas je kod mosta „na suvom“ održan protest u znak solidarnosti sa građanima Male Amerike povodom odluke o postavljanju splava na jezeru u centru grada.

-Pre skoro tri godine građani su telima branili postavljanje splavova na centralnom gradskom jezeru. Zakoni su jasni, jezero je vlasništvo svih nas, ali je neko ipak rešio da u centru grada napravi splav na ruglo celog grada. Danas su to žitelji Male Amerike već sutra možemo biti u situaciji da nas zadesi slična sudbina, zato danas moramo biti solidarni da bi sutra neko bio solidaran sa nama! Takođe pozivamo na solidarnost sa omladinom koja već 12 dana organizuje proteste širom Srbije i pokazuje sve jači karakter- rekao je Aleksandar Jankov ispred Udruženja građana „Nova solidarnost“ i istakao zahteve: Momentalno povlačenje odluke Skupštine grada Zrenjanina kojom je javno dobro, gradsko jezero, stavljeno u postupak licitacije i na kome je odlukom Skupštine grada dozvoljeno postavljanje splavova. Takođe, zahtevamo povlačenje svih već otpočetih radnji i supspenziju svih odluka kojima se utvrđuje odgovornost građana koji su svojim telima sprečavali nezakonito postavljaje splavova!
Aleksandar Jankov je istakao da ukoliko ne dođe do valjanog odgovora i ukoliko se nastavi sa unižavanjem prava građanki i građana Zrenjanina, da će građani i građanke Zrenjanina, ne u desetinama već u hiljdama braniti svoja prava na sve zakonom dostupne načine.
  
Protest je podržao i frontmen grupe Parti Brejkers Zoran Kostić Cane.
-To se ne zaustavlja, okupatori nadiru, a kao što znamo voda je sloboda, ako ima ne kažemo ne, oni će misliti da. Postavlja se uvek pitanje da li živimo u našoj zemlji ili njihovoj državi. Ovo više nije pitanje da li će neko da postavi splav, nego šta će država da uradi  za narod od koga živi- rekao je u svom prepoznatljivom stilu Zoran Kostić Cane.