Zrenjanin- Chu Haike, vlasnik robne kuće „Zita HK“ danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće potpisao ugovor o dvogodišnjem stipendiranju dva učenika osnovnih škola iz socijalno ugroženih porodica.

 

 

Chu Haike posluje u Zrenjaninu i Kikindi više od 15 godina i do sada je pomagao socijalno ugroženim porodicama, a učenicima škole „9. maj“ više od pet godina donira školski pribor, obuću i garderobu. On je istakao da voli Srbiju i dobre ljude u njoj, proteklih godina u više navrata pomagao  je socijalno ugroženom stanovništvu.

Stipendije su dobili Simon Simonović i Marko Miletić.

  

Potpisivanju ugovora prisustvovali su član Gradskog veća, Slaviša Vlačić i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti, Olivera Lisica

-Ovo je jedna aktivnost koja je za grad Zrenjanin velika, pre svega što je grad partner na terenu  sa društveno odgovornim preduzetnicima i partnerima, a to će i u narednom periodu nastaviti. Ono što je veoma bitno istaći je da će svi dobri đaci biti stipendirani do završetka srednje škole. Ovo je jedan početak potpisivanja ugocora i mi se nadamo da će biti još ovakvih organizacija koje će se uključiti u ovu akciju- istakla je  pomoćnica gradonačelnika Željka Milošević.