Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od kojih jedna sa povređenim licima i tri sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama četiri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 62.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve i neustupanja prvenstva prolaza – dve.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 29 učesnika u saobraćaju i izdata su 137 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 9 vozača, od toga 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji nepoštuju ograničenje brzine kretanja. Takođe se podseća, da je u toku sezona obavljanja jesenjih radova u poljima, a to znači povećano prisustvo traktora, kombajna i druge poljoprivredne mehanizacije na javnim putevima, a čime se povećava stepen ugroženosti svih učesnika u saobraćaju.