Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu za vreme Uskršnjih praznika dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od kojih jedna sa povređenim licima i tri sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 330.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – tri i neustupanja prvenstva prolaza – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 33 učesnika u saobraćaju i izdata su 125 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 17 vozača, od toga 4 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga, 2 neregistrovana vozila, 2 vozila zbog tehničke neispravnosti i 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji nepoštuju ograničenje brzine kretanja. Takođe se podseća, da je u toku sezona obavljanja radova u poljima, a to znači povećano prisustvo traktora, kombajna i druge poljoprivredne mehanizacije na javnim putevima, a čime se povećava stepen ugroženosti svih učesnika u saobraćaju.