Zrenjanin- Pogledajte repertoar  bioskopa Cinema KCZR za vikend.

(OD PETKA, 5. DO NEDELjE, 7. MAJA 2017.)

FILM – „MALI ŠEF“ –
/petak, 5. i nedelja, 7. maj/

U bioskopu Cinema KCZR u petak, 5 i nedelju, 7. maja u terminu od 16 časova prikazuje se film: „Mali šef“/The Boss Baby.

Tim je bio centar univerzuma svojih roditelja sve do trenutka dok se nije pojavio „on“ novi član njihove porodice koji nosi odelo i aktovku. „Mali šef“ je filmska priča o tome kako dolazak nove bebe utiče na porodicu – koja je ispričana iz ugla jednog maštovitog sedmogodišnjeg Tima. Malog šefa u originalnoj verziji sinhronizuje Alek Boldvin dok u domaćem izdanju pored Srđana Timarova glasove pozajmljuju i Nikola Braun, Ivana Knežević, Marko Marković i Branislav Platiša. Kako se navodi reč je o emitivnoj komediji o važnosti porodice.

Cena ulaznice je 250 dinara.

 

FILM – „KOZJE UŠI“
/petak, 5. i subota, 6. maj/

U biosokopu Sinema KCZR u petak, 5. maja od 18 časova i subotu, 6. maja od 18.30 časova prikazuje se najnovije domaće filmsko ostvarenje „Kozje uši“.

SINOPSIS FILMA “KOZJE UŠI”
Ova uzbudljiva priča govori o borbi za opstanak. Glavnu junakinju baba Stojanku, koju je živopisno dočarala Gorica Popović, sticajem okolnosti iz grada i studija, život je vratio u rodno selo. Sada, u svojim šezdesetim godinama, u južnom Banatu odgaja unuke, četrnaestogodišnju Sofiju i osmogodišnjeg Stevana, čiji su roditelji otišli u inostranstvo trbuhom za kruhom. Sa ćerkom koja je davno otišla u Ameriku, baba Stojanka nema kontakt već godinama i pati zbog toga.
Iako rođena u selu, Stojanka se ne uklapa u tipičan seoski milje, pa će njen karakter u sudaru sa sredinom u kojoj živi dati mnogo povoda za smeh, a film čini niz zanimljivih situacija jer Stojanka pokušava da preživi kako zna i ume. Sin i snaja ne šalju pare, a i retko se javljaju, pa baba Stoja, kroz niz tragikomičnih situacija, pokušava da kupi unuci nove patike, unuku željeni bicikl, popravi krov na kući koji prokišnjava, zaradi gledajući u šolju za pare, nameštajući iščašene ruke i noge, ostavljajući zamke za zečeve u šumi…
Ova dirljiva priča prati borbu jedne bake sa surovom dašanjicom i svim pritiscima društva u kojem živimo…

U filmu, kao i romanu, svoje mesto naći će i Stojankina neprežaljena ljubav iz mladosti, seoski sveštenik, lovac, odbegla deca, ali i „Bitlsi“, jer od čoveka sa kojim je ostala trudna baba Stojanka, kao uspomenu, ima samo jednu polomljenu singl ploču.
Režija: Marko Kostić
Scenario: Vladislava Vojnović
Direktor fotografije: Miloš Spasojević SAS
Montaža: Almir Kenović i Petar Jakonić
Scenograf: Dejan Anđelković
Muzika: Aleksandar Habić
Kostimograf: Boris Čakširan
Glumci: Gorica Popović, Slobodan Ćustić, Nikola Kojo, Milica Spasojević, Sergej Trifunović, Branislav Trifunović, Goran Radaković, Anđelka Prpić. Pavle Marković…
Trajanje: 108 min
Žanr: drama / komedija
Producenti: Miloš Spasojević i Vladislava Vojnović – LUKS FILM
Distribucija: ART VISTA
Početak distribucije: 27.4.2017. godine