Zrenjanin- U utorak, 16. maja u velikoj sali Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” održaće se promocija izdavačke kuće Urban Art iz Beograda na kojoj će biti predstavljena četiri romana i autora ove izdavačke kuće.

 

 

Izdavačku kuću Urban Art, osnovala je 2008. godine u Beogradu književnica Tamare Kučan. Urban art svoju delatnost usmerava na mlade ljude ili na obradu tema značajnih za mlade, dajući šansu domaćim autorima da pokažu svoj talanat i spisateljski potencijal. Teme zastupljene u našim izdanjima su najčešće teme o kojima društvo ćuti ili nedovoljno zna.
Na promociji u Zrenjaninu biće predstavljeni  sledeći romani i autori:

“Svici u tegli“ autorke Slađane Kručičan, “Indigo“, autorke Tamare Kučan, “Rekvijem za Adama” Aleksandra Đuričića Ash-a i roman “Kada se opet sretnemo” autorke Ranke Tanasić Barlov.
 

 

 

“Svici u tegli“, prvo ostvarenje Slađane Kručičan  donosi dirljivu priču o sazrevanju i spoznaji, ljubavi i promeni. Dušan Petrović, pravnik, neženja, pijanac, filozof na zanimljiv, duhovit i realističan način povešće čitaoce na uzbudljivo putovanje kroz svoj život pun avantura, zanimljivih ljudi, neočekivanih obrta.
Više o romanu Slađane Kručičan na linku:
https://slucajni.wordpress.com/2016/11/06/prvenac-sladane-krucican-svici-u-tegli-ik-urban-art-osvrt/

 

 

,,Indigo“, deveti roman Tamare Kučan, vodi nas u svet najdublje tame i zla, opsesije i bola, slabosti ljudske duše i snage samospoznaje. Prepoznatljiva po intrigantnim temama kojima vešto pristupa kroz istraživački proces, autorka čitaocima romana “Indigo“ kroz svoje junake priča potresne ispovesti  žrtvi satanističkih sekti.
Više o romanu Tamare Kučan:
http://www.zemljaknjiga.com/utisci-o-knjigama/indigo-tamara-kucan/
Aleksandar Đuričić Ash autor je romana “Rekvijem za Adama”. Ovaj psihološki triler govori o mladom čoveku koji u silnoj želji da bude ispravan, pravi katastrofalnu grešku. Ovaj roman predstavlja priču o talentu koji je često osporavan i ubijan u manjoj sredini. Aleksandar Đurićić Ash nagrađivan je dramski autor ali se pokazao i kao izvrstan romanopisac.
Više o romanu Rekvijem za Adama:
http://stshbook.blogspot.rs/2016/12/rekvijem-za-adama-aleksandar-uricic-es.html
Roman “Kada se opet sretnemo”, autorke Ranke Tanasić Barlov donosi priču o ženi koja odbija da poveruje da je njeno dete rođeno mrtvo. Zajedno sa svojim prijateljicama koje sumnjaju da su zaista izgubile decu na porođaju, kreće u borbu za istinu dugu decenijama.Ciljna grupa ovog romana je široka, zbog autorkinih prethodnih knjiga broji mlade ljude, sa novom knjigom se starosna granica pomerila.

Više o romanu Kada se ponovo sretnemo:
http://crnibiser87.blogspot.rs/2016/10/ranka-tanasic-barlov-kada-se-ponovo.html