Zrenjanin- U Plavom salonu Gradske kuće danas je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa njegovim saradnicima upriličio doček za osvajača zlatne medalje na šampionatu Evrope u rvanju Kristijana Frisa.
Prijemu su prisustvovali i Viktor Nemeš rvač Proletera i reprezentativac Srbije, predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković i Vojislav Trajković trener u Rvačkom klubu Proleter.
-Pre svega želeo bih da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta, Rvačkom savezu Srbije i Gradu Zrenjaninu, jer bez njihove pomoći  ne bih mogao da ostvarim ovaj rezultat. Posebno mi je drago što sam posle 28 godina osvojio Evropsko zlato- istakao je osvajač zlatne medalje u rvanju Kristijan Fris.
 
-Prezadovoljan sam zbog odlične organizacije, ali pre svega rezultatima ovih momaka i ja im čestitam. Predviđao sam dve medalje, maštao o tri međutim, Srbija i srpsko rvanje imaju šest momaka koji  u svakom momentu mogu da osvoje medalju i to je najveća vrednost. Mogu da istaknem da posle mnogo godina ulazimo opušteno u velika takmičenja, jer znamo da će neko od ovih momaka  zablistati i doneti medalju- rekao je Željko Trajković.

 

 

 

 

-Proleter već šest godina dominira srpskim rvanjem. Uvek tvrdimo da Zrenjanin ima dobre sportiste, da se dobro radi, a ovo su pravi parametri da je to tako. Čestitam  Kristijanu, rvačkom klubu “Proleter” i Rvačkom savezu Srbije koji je u poslednjih nekoliko godina podigao nivo rada i donosi radost svim ljubiteljima sporta- rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Gradonačelnik Janjić je  istakao i da se vode razgovori  o izgradnji nacionalnog trenažnog centra za borilačke sportove u Zrenjaninu.