Zrenjanin- U Kristalnoj dvorani danas je održano finale „Eko kviza“ čiji je pobednik ekipa OŠ „Drugi oktobar“  iz Zrenjanina, drugo mesto osvojili su đaci OŠ „Boško Vrebalov“ iz Melenaca, a treće OŠ  „Branko Ćopić“  iz Lukićeva.

 

 

Ovo je prvo takmičenje u znanju i poznavanju životne  sredine koje je organizovalo JKP „Čistoća i zelenilo“ u saradnji sa JKP „Gradska čistoća“ iz Beograda pod sloganom „Prljavo i čisto nije isto“. Ispred svake škole nastupala je ekipa od 4 člana i to po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda.

Za najbolju ekipu „Eko kviza“ JKP „Čistoća i zelenilo“ obezbedilo je vredne nagrade.

 

 

 

-Organizacija „Eko kviza“ je protekla veoma dobro i danas se održava finale. Ovaj kviz je edukativnog karaktera i vrlo je značajan za naše najmlađe sugrađane, jer mogu da na najbolji način nauče dosta o očuvanju životne sredine, ekologiji i reciklaži- rekao je direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Goran Fijat.

-Poslednjih godina Srbija, a i Grad Zrenjanin mnogo više pažnje posvećuje ekologiji. Potrebno je promeniti svest ljudi o ekologiji, a najbolje je krenuti od najmlađih uzrasta naših osnovaca, jer ako kod njih promenimo svest,  možemo očekivati da u narednom periodu i naša životna sredina bude na mnogo višem nivou- istakao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

 

JKP Čistoća i zelenilo uručilo je zahvalnice medijima među kojima je i naš portal Zrklik