Zrenjanin- Prva po redu radionica drugog ciklusa „Od kartona cela vasiona“ po ideji glumca lutkara Jovan Carana Denisa, održana je u subotu 6. maja u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu. Prijatelj drugog ciklusa radionica „Od kartona cela vasiona“ je kompanija GOMEX.

U okviru ovog drugog ciklusa održaće se deset radionica na kojima će deca uz asistenciju roditelja ili pratilaca stvoriti svoju prvu 3D knjigu sa pesmicama – iskakalicama. Na svakoj radionici nastajaće po jedna stranica knjige, a uz kreiranje ovakvih originalnih riznica sa pesmama Jovana Jovanovića Zmaja, učesnici i autor radionica napraviće i knjigu većeg formata, bibliofilski primerak, kao poklon biblioteci. Radionice će se održavati svake subote od 11 časova u velikoj sali biblioteke. U njima mogu učestvovati deca svih uzrasta i njihovi roditelji, bake, deke, vaspitači, pratioci.

 

Odrasli sa decom na edukativan i zabavan način timski ovladavaju različitim tehnikama pravljenja modela od kartona i papira. Radionice su besplatne.