Zrenjanin- Dnevni red današnje sednice Gradskog veća činilo je 35 tačaka od kojih su se pojedine odnosile na usklađivanje sa propisima i zakonskim odredbama, a deo njih na izveštaje o radu, davanju saglasnosti javnim preduzećima, kao i pribavljanju nepokretnosti u korist Grada Zrenjanina.

Gradonačelnik Janjić je po završetku sednice rekao da je usvojenim tačkama današnjeg obimnog dnevnog reda, pored toga, data i saglasnost preduzeću “Vodovod i kanalizacija” za pribavljanje nepokretnosti, odnosno drugog dela zgrade u Petefijevoj ulici (doskorašnja Erste banka).

– Još važnije je to da smo danas dali saglasnost i da se u Ulici Franje Kluza izgradi prihvalitiliše za beskućnike i prosjake. Pokušavamo na taj način da sklonimo i te naše sugrađane sa ulice. U proteklom periodu to smo dobro radili, u odnosu na druge gradove, a rešavanje tog problema posebno je važno u onim danima kada imamo ekstremno niske temperature i kada je potrebno takvo sklonište, a imamo i situaciju da se takvo prihvatilište koristi svih 365 dana u godini – rekao je on.

Ukazao je i da su usvojeni Predlozi odluke o usvajanju početnog likvidacionog izveštaja javnih preduzeća “Turistički centar Grada Zrenjanina” i “Rezervata prirode”, što je urađeno u skladu sa zakonom.

Napomenuo je i da je na današnjoj sednici Gradskog veća direktor “Vodovoda i kanalizacije” izvestio o radovima na spajanju gradskog vodovoda sa postrojenjem za prečišćavanje vode.

– Prošle nedelje smo imali veliki zahvat na spajanju našeg magistralnog voda, koji ide od bunara ka gradu, reč je o velikoj cevi koju smo sekli na dva mesta i spajali je sa velikim ventilima. Ljudi iz “Vodovoda i kanalizacije “ su dobro uradili pripremu i završili posao, jer, postojala je mogućnost velike havarije i nedostatka vode u samom gradu, međutim, sve je urađeno kako treba i veoma sam zadovoljan, a iskoristio bih priliku i da pohvalim radnike tog preduzeća koji su posao uradili na veoma profesionalan način. Ono što je takođe važno jeste da su te cevi u izuzetno dobrom stanju, tako da sve one priče o zaprljanosti vodovodne instalacije padaju u vodu, te sam siguran kada u sistem pustimo zdravu pijaću vodu neće biti promena zbog vodovodne mreže – kazao je on napominjući da su dati rokovi za puštanje zdrave pijaće vode u sistem pitanje za investotra, ali je izrazio i očekivanje da problema neće biti.

Izvor: zrenjanin.rs