Zrenjanin- U maju mesecu, uporedo sa aprilskim računima za usluge JKP „Vodovod i kanalizacija“, naši radnici su podelili i oko 2700 opomena korisnicima u gradu koji žive u objektima individualnog stanovanja i u pitanju su opomene pred prestanak pružanja komunalne usluge, odnosno pred isključenje sa vodovodne mreže.

Ovo je nastavak akcije podele opomena za neizmirena dugovanja koja je započeta u aprilu mesecu kada je podeljeno više od 4000 opomena. Tom prilikom su podeljene opomene korisnicima u naseljenim mestima, u pitanju su opomene pred prestanak pružanja komunalne usluge, tj. isključenja sa vodovodne mreže, i korisnicima u gradu koji žive u objektima kolektivnog stanovanja, koji su dobili opomenu pred utuženje jer ne postoji mogućnost pojedinačnog isključenja sa mreže.

Pored dugovanja iz 2017.godine, koje se odnose na januarski, februarski i martovski račun koje je ispostavilo JKP „Vodovod i kanalizacija“, na opomenama se nalaze i nenaplaćena dugovanja za usluge našeg preduzeća sa računa objedinjene naplate koje je tokom prošle godine izdavala JKP „Zrenjaninska objedinjena naplata“.

Naime, Skupština grada Zrenjanina je u okviru odluke o stavljanju van snage odluke o objedinjenoj naplati obavezala javna preduzeća da izvrše naplatu potraživanja, a ukoliko je potrebno i prinudnu naplatu, za usluge koje su izvršene tokom 2016. godine i upravo su ta dugovanja deo pomenute opomene.

U skladu sa zakonom svi korisnici koji ne plate dva računa mogu biti isključeni sa vodovodne mreže i na osnovu toga svi korisnici koji ne postupe po dobijenoj opomeni i ne izmire svoja dugovanja, bez posebne opomene biće stavljeni na listu za isključenje sa vodovodne mreže i sa iste isključeni.

Na osnovu već poslatih opomena, sačinjene su liste za isključenja sa vodovodne mreže i liste za utuženje, odnosno za predaju na izvršenje, na kojoj se nalaze svi oni korisnici koji nisu postupili po dobijenoj opomeni i nisu izmirili svoje obaveze ili nisu potpisali reprogram o otplati duga na rate.

Isključenja korisnika sa mreže su započeta prošle nedelje i prvi krug isključenja je izvršen u Farkaždinu, Tomaševcu, Orlovatu, Ečki, Stajićevu, Belom Blatu, Perlezu, Knićaninu i Čenti i nastaviće se i u ostalim naseljenim mestima.

Korisnici u kolektivnim stanovanjima u gradu mogu da očekuju da do kraja meseca budu utuženi jer su predmeti predati izvršiteljima.