Zrenjanin- Manifestacija „Banatska bajka- leto u Gradskoj bašti“ održavaće se od 6. juna do 20. avgusta, sa početkom u 20 časova, a jedinstven program upotpuniće, oplementi i zaživeti Gradsku baštu u Zrenjaninu.

Svečano otvaranje manifestacije rezervisano je za 6. jun sa početkom u  20 časova uz degustaciju vina i muzički program. Ulaz za sve posetioce ove manifestacije će biti besplatan.

Utorkom će biti organizovane vinske priče, sredom multimedijalne večeri, četvrtkom program za decu, petkom koncerti učenika muzičke škole, subotom i nedeljom predstavljanje naseljenih mesta grada sa svojim programom i potencijalima. Ponedeljak će biti rezervisan za slobodne aktivnosti, promocije, događaje i predstavljanja u zavisnosti od potrebe. U slučaju lošeg vremena  programi će biti prebačeni u prostor Kulturnog centra.

Program prve nedelje manifestacije:

Utorak 6.jun Svečano otvranje Vinska priča

Sreda    7. jun Projekcija emisije o Ritovima donjeg potisjam razgovor sa predstavnikom ustanove „Rezervati prirode Zrenjanina“, predstavljanje projekta „Euro VeloPark Banat i „Banatski kulturni karavan“ Bogdan Bogdija Kukolj iz Žitišta.

Četvrtak 8. jun Dečiji program

Petak  9. jun Koncert učenika muzičke škole

Subota 10. jun Melenci

Nedelja 11.jun Elemir

Manifestacija „Banatska bajka- leto u Gradskoj bašti“ predstavljena je na današnjoj konferenciji  za predstavnike medija u  Multimedijalnoj sali Gradske kuće na kojoj su govorili organizatori manifestacije Goran Marinković direktor Kulturnog centra Zrenjanin, Zoran Ljubotina direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina,  Tanja Jakšić EvroVeloPark park Banat, Duško Radišić pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i Maja Pandurov, direktor IP Media 023, koordinator manifestacije.

-Ovde u srcu Banata trudimo se da organizujemo mnogo manifestacija sa ciljem da promovišemo Zrenjanin. Po prvi put ove godine organizovaćemo manifestaciju „Banatska bajka- leto u Gradskoj bašti“, želimo i potrudićemo se da  postane tradicionalna, a  siguran sam da će to i uspeti, jer u nazivu postoji Banatska, a naši sugrađani vole i podržavaju sve što je vezano za Banat. Nadam se da će našu prelepu Gradsku baštu posećivati veliki broj sugrađana- istakao je Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

-Prelepi ambijent Gradske bašte stavljamo u funkciju posle mnogo godina, upotpunićemo ga raznovrsnim sadržajem i obećavamo svakodnevni dobar provod. Svake subote i nedelje predstavljaćemo naseljena mesta koja su se veoma dobro pripremila za ovu manifestaciju. Za naše zrenjanince i turiste ovo će biti lepo leto sa mnogo kvalitetnog  programa- rekao je Zoran Ljubotina, direktor Turističkog centra Zrenjanin.

Program predstavljanja naseljenim mesta:

Melenci 10. jun

Elemir   11.jun

Perlez   18. jun

Čenta 25. jun

Lazarevo i Zlatica 1. jul

Klek 2. jul

Stajićevo 8. jul

Botoš 9. jul

Lukićevo 15. jul

Knićanin 16. jul

Orlovat 22. jul

Aradac 23. jul

Mužlja – Lukino selo 29. jul

Banatski Despotovac 30. jul

Farkaždin 5. avgust

Mihajlovo –  Taraš 6. avgust

Jankov most 13. avgust

Belo Blato 20. avgust