Zrenjanin- Klub vina Zrenjanin u saradnji sa Kulturnim centrom u utorak, 23. maja organizuje javnu tribinu – „Ekologija u službi enologije“. U uvodnom delu tribine prikazaće se francuski dokumentarni film: „Nauka i vino – Novi savez“. Program počinje u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra.

Film traje nepunih sat vremena i detaljno opisuje ključne probleme uzgoja vinove loze u cilju dobijanja vrhunskih vina, šta nauka danas može da pomogne u tome i koji su alternativni pravci. Dotiče se i kontraverzne Biodinamike i ostavlja otvoreno pitanje budućnosti – Da li je povratak prirodi moguć uz svu postojeću infrastrukturu savremenog društva? Da li vinska industrija ima sluha prema ekologiji ili je zarobljena u problemskom krugu marketinga? Krug se lagano zatvara, tržište sve više traži komponente netaknute prirode u proizvodu.

Nakon filma otvara se diskusija na ovu temu, gde se očekuje široko učešće prisutnih. „Klub vina“ će izneti niz interesantnih informacija.

Na skup su pozvana i udruženja organske proizvodnje i naravno sva udruženja vinogradara i vinara naše regije.  Moderatorka tribine je dr Milica Milovac.