Sport- Nakon početka radova prošle godine u septembru u  okviru Sportskog centra Bambi, pored balona za fudbal, otvoren je i teren za fudbal na otvorenom i najmlađi polaznici Akademije Bambi imali su priliku ove nedelje da odrade svoje prve treninge na njemu. Tim  povodom razgovarali smo sa direktorom Akademije Bambi  Darkom Tošićem, koji nam je izneo detalje i planove vezane za ovu vrednu investiciju od oko 20.000 evra.

 

 

 

– Konačno smo počeli sa radom na dugo očekivanom travnatom terenu, upotpunili smo ponudu u „SC Bambi“ i sada pored terena sa veštačkom travom koji je pokriven, posedujemo i teren na otvorenom sa prirodnom  travom koji je istih dimenzija kao i teren u balonu, 40×20 metara. Ovakav teren treba svaka škola fudbala da poseduje i to je nešto bez čega se ne može, jer deci treba obezbediti da u letnjem periodu igraju na otvorenom terenu. Po svojim dimenzijama i golovima koji su dimenzije  5×2, ovaj teren je idealan za mlađe uzraste, za fudbal 5+1 ili 6+1,  a to su konkretno u našoj Akademiji  deca uzrasta od 6 do 11 godina.

U toku juna planiramo da organizujemo jedan turnir, da pozovemo sve škole fudbala iz regiona sa kojima sarađujemo i sa kojima smo u da tako kažem blisko sportskim odnosima. To će biti turnir za generaciju rođenu 2009. i 2010. godine i taj turnir će predstavljati  sam čin zvaničnog otvaranja ovog fudbalskog terena na otvorenom u našem Sportskom centru.

Pored ova dva fudbalska terena u sklopu našeg objekta posedujemo i teniski teren, teretanu i kafe restoran, a u sledećih 10 – 15 dana postavićemo pored terena za fudbal na otvorenom još jednu baštu, gde će roditelji moći da sednu i da se osveže dok im dete ima trening ili utakmicu.

 

 

Sam proces izrade terena počeo je prošle godine u septembru, sa grubim radovima, iskopima, postavljanjem busena sa travom i to je trajalo dva meseca, zatim je teren „prezimeo“ da bi sve leglo na svoje mesto. Sa proleća smo odmah krenuli sa valjanjem terena, šišanjem trave i postavili smo sistem zalivanja koji je veoma efikasan i održava konstantnu vlagu koja je potrebna za njegovo funkcionisanje. Očekujem da na jesen ovaj teren dobije na punoj funkcionalnosti, jer do tada će se  dovoljno utabati i  biti idealan, kako za treninge tako i za utakmice.

 

– Dogodine planiramo da postavimo  stubove  sa reflektorima oko ovog novog terena i da našim sugrađanima pružimo užitak igranja fudbala na otvorenom, tokom letnjeg perioda u večernjim časovima, a takođe će i naši članovi Akademije Bambi imati priliku da treniraju pod reflektorima – rekao je za portal ZRklik Darko Tošić.