Zrenjanin- Nakon što su radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ u prošli petak uspešno završili izgradnju potisnog voda fekalne kanalizacije od crpne stanice unutar postrojenja za prečišćavanje pitke vode do priključnog šahta na gradsku kanalizacionu mrežu i priključili postrojenje na istu, juče je, povezivanjem vodovodne cevi koja doprema prečišćenu vodu iz postrojenja na glavni magistalni vod koji snabdeva grad vodom, završeno povezivanje postrojenja i na gradsku vodovodnu mrežu.

Svi radovi na priključenju su završeni, a da ni jednog trenutka, za sve vreme njihovog trajanja, nije bilo ugroženo uredno vodosnabdevanje građana, nije došlo do prekida vodosnabdevanja u gradu a ni do pada pritiska u mreži koji smo najavljivali kao moguć jer su radovi vršeni na magistralnom vodu vodovodne mreže koji snabdeva grad vodom, a koji je pod velikim pritiskom. Ta činjenica je rezultat pažljivo pripremanog, a potom i sprovedenog, tehničkog rešenja od strane stručnih službi našeg preduzeća, a koje je bila ključno za uspešan završetak ovih obimnih i zahtevnih radova.

Za vreme trajanja radova do prekida vodosnabdevanja je dolazilo samo u neposrednoj blizini mesta izvođenja radova, odnosno na potezu od kružnog toka na Mihajlovačkom drumu ka izlazu iz grada, pa su bez vode povremeno bili objekti JKP „Vodovod i kanalizacija“, objekti „NIS“-a i stambeni objekti „Barake“ čijim se stanovnicima, kojima je naše preduzeće obezbedilo cisternu sa vodom, ovom prilikom posebno zahvaljujemo na strpljenju i razumevanju koje su iskazali.

U toku nedelje za nama radnici našeg preduzeća izvršili su sve neophodne građevinske radove da bi se omogućilo povezivanje postrojenja na gradsku vodovodnu mrežu, između ostalog iskopani su rovovi i postavljene cevi, izbetonirani šahtovi i postavljeni podupirači ispod cevi magistralnog voda na mestu planiranog priključka- istakao je Siniša Gajin, dipl.inž. , rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Svi pomenuti radovi u četvrtak su bili završeni, a u petak je investitor započeo radove na neposrednom spajanju postrojenja na gradsku vodovodnu mrežu. U pitanju su bili radovi na dva priključka – za dovod sirove vode u postrojenje, koji su u petak i završeni, i za dovod prečišćene vode iz postrojenja u gradsku vodovodnu mrežu, koji su završeni u subotu.
Povezivanjem postrojenja za prečišćavanje pitke vode na gradsku vodovodnu mrežu završena je poslednja faza radova pred puštanje postrojenja u probni rad koje je investitor najavio za prvu polovinu maja meseca.