Zrenjanin-  Šampionku Balkana i bronzanu sa EP Sanju Cvrkotu i njenog trenera u KK Zadrugar Miloša Erića u Plavom salonu Gradske kuće primio je gradonačelnik grada Zrenjanina Čedomir Janjić sa svojim saradnicima pomoćnikom gradonačelnika Simom Salapurom, a prijemu je prisustvovala i v.d. generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

Sanjin uspeh je time i veći, jer je posle skoro godinu oporavka od teške povrede povratkom na tatami uspela da postane prvak Srbije, prvak Balkana i treća u Evropi. Utisci posle uspeha u Koadželiju su se slegli, a Cvrkota se uporedo posvetila i trenerskom pozivu.

-Prezadovoljna sam ovim rezultatom, s obzirom da sam ga ostvarila nakon godinu dana pauze zbog operacije kolena. Svaki meč je u Turskoj bio težak, jer su se u mom delu žreba našle sve vrhunske takmičarke, a najteži je bio protiv Austrijanke Bušinger, koja je na kraju osvojila i prvo mesto. Utisci su se sad slegli, i predstoji pauza u takmičenjima do jeseni, kada kreću nove premijer lige i nacionalni šampionat – rekla je Sanja Cvrkota.

  

Za sve prethodne uspehe, kao i za najnovije kada je Sanja Cvrkota i karatisti Zadrugara u pitanju zaslužan je dokazani trenerski stručnjak Miloš Erić. Pokazala se ispravnim njegova filozofija da bez ogromnog i mukotrpnog rada nema ni uspeha. Pobednički mentalitet koji je usadio svojim učenicima svakako najpozitivnija stvar, a njma se to vraća na svakom velikom takmičenju.

Grad Zrenjanin posebno obraća pažnju na sportiste iz okolnih naseljenih mesta. Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i sam karatista i trener u tom sportu, ističe značaj osvojene medalje Sanje Cvrkote i za karate klub Zadrugar i za Grad Zrenjanin.

– Takmičari karate kluba “Zadrugar” u poslednjih osam godina osvojili su devet evropskih I svetskih medalja, a Sanja Cvrkota je perjanica te nove generacije, nakon nekada proslavljene Snežane Perić. Grad Zrenjanin i mesna zajednica “Lazarevo” pružaju adekvatnu podršku ovom sportskom kolektivu, ali ćemo se sigurno u narednom periodu potruditi da obezbedimo još bolje uslove za razvoj sporta u Lazarevu, pre svega karatea. Nadamo se da će Sanja i njeni klupski i reprezentativni drugovi ostvariti normu za Olimpijske igre 2020. godine – istakao je Salapura.

Osvajanje tri medalje Sanje na tri poslednja takmičenja, kao i činjenica da malo mesto poput Lazareva ima tri seniorska reprezentativca u karateu Sanju i Dejana Cvrkotu i Marinu Radičević su dovoljni  razlozi da se obezbede maksimalni uslovi u kojima će trenirati naši šampioni.