Zrenjanin-  Grad na Begeju bio je domaćin rukometne reprezentacije Srbije gluvih i nagluvih osoba, koje se spremaju za Olimpijske igre koje se ove godine održavaju u Turskoj. Orlovi su odradili pripreme u odličnim uslovima, koristili su Novu halu sportova, kao i Karađorđev park.
Sada već ustaljenu praksu da se do početka OI okupljaju na takozvani reprezentativni vikend, reprezentativci su odradili pod nadzorom trenera – igrača Milivoja Brakočevića bivšeg igrača Proleterove šampionske generacije.
Teška grupa na Olimpijadi zahteva od orlova da fizički i taktički budu besprekorno spremni i izađu na crtu svim ostalim nacionalnim timovima. Nažalost nemamo tu mogućnost da se okupljamo u kontinuitetu po desetak dana, tako da ovakav vid vikend priprema nam dobro dođe – rekao je Milivoje Brakočević, trener orlova i nastavio – Imam samo reči hvale za Momira Rnića direktora hale koji nam je obezbedio prostor za trenažni proces, kao i upravi učeničkog doma „Angelina Kojić – Gina“ u kojem su smešteni naši reprezentativci. U odnosu na prethodne godine srpski nacionalni tim je drastično podmlađen i sa novim snagama se ulazi u novi ciklus takmičenja. Pred nama je ozbiljan posao, Olimpijada u Turskoj je za nas ove godine prioritet. Odlučili smo se da damo priliku mlađim snagama, gledajući ostale reprezentacije koje jako mnogo ulažu pre svega novca i pojačavaju se na svakom mestu, očekuje nas naporan i težak put. Pre svega naši igrači moraju da shvate da je ovo ozbiljan posao i da treba da budu veoma fokusirani na terenu, drugo ništa ne treba da ih interesuje. Grupa na Olimpijadi nije nimalo naivna, pored domaćina Turske, igraćemo sa Rusijom i Brazilom. U drugoj grupi za dva mesta koja vode u polufinale boriće se Nemačka, Hrvatska, Danska i Južna Koreja.
Nenad Jonjev