Zrenjanin- Šezdesete, jubilarne „Zmajeve dečje igre“ počele su ove godine 7. juna. Baš tog prvog dana „Igara“, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ uz podršku kompanije GOMEX imala je tu radost i čast da u dvorištu Gradske biblioteke u Novom Sadu predstavi radionice Jovana Carana „Od kartona cela vasiona“ koje se od februara održavaju u zrenjaninskoj biblioteci.

Glumac-lutkar Jovan Caran pokazao je kakva čarolija može da nastane pri susretu mašte i praznog lista papira, šta sve možemo da napravimo od kartona i kako, uz malo truda, možemo da stvorimo sopstveno pozorište. Najmlađi posetioci radionice su se odlično igrali, uživali, a zahvaljujući prijatelju radionica „Od kartona cela vasiona“, kompaniji GOMEX, podeljeni su poklončići i baloni. Bio je to sjajan dan za razmaštavanje i rasterivanje sivih oblaka, zaključili su svi koji su bili deo ovog zanimljivog događaja.

Da podsetimo, u zrenjaninskoj biblioteci se svake subote, sve do 8. jula, zajedno sa Jovanom Caranom pravi po jedna stranica sa pesmama-iskakalicama čika Jove Zmaja. Prijatelj ovih kreativnih okupljanja dece je kompanija GOMEX.