Kompanija GOMEX donirala je Institutu za neonatologiju u Beogradu medicinsku opremu u vrednosti od milion dinara. U pitanju je aparat Optifow koji služi za respiratornu potporu kod novorođenčadi. Pripada grupi aparata neinvazivne respiratorne potpore i primenjuje se za oksigenoterapiju primenom High Flow nazalnih kanila.

Sredstva za kupovinu aparata sakupljena su tokom akcije koja je u našim maloprodajnimn objektima trajala od oktobra do decembra prošle godine. Svečanoj primopredaji Optiflow aparata prisustvovao je izvršni direktor za finansijske i opšte poslove kompanije GOMEX Dragan Ranisavljević i direktorka Instituta za neonatologiju Dr Milica Ranković Janevski.

 

Tom prilikom, doktorka Ranković Janevski zahvalila se na dragocenoj donaciji, koja predstavlja veliku pomoć u svakodnevnom radu i lečenju prevremeno rođene dece, dodajući da Optiflow aparat predstavlja „zlatni standard“ u lečenju i da je ovo veliki podstrek i podrška za Institut u daljem radu i naporima.

 

Direktor Ranisavljević upoznao je prisutne sa visokim stepenom društvene odgovornosti kompanije Gomex uz poseban akcenat na značajnu podršku i pomoć koju pružaju deci. Kompanija GOMEX je dala prioritet prevremeno rođenim bebama, a Instutut za neonatologiju je najveća neonatološka ustanova u našoj zemlji. 

„Aparat koji smo donirali je dragocena pomoć u neonatologiji. Kompanija GOMEX spada u red visoko društveno odgovornih kompanija. Generalni je sponzor Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu. Takođe imamo dobru saradnju sa Sterijinim pozorjem, raznim udruženjima koja neguju kulturnu baštinu i učestvujemo u mnogim značajnim društvenim kampanjama kojima pomažemo različitim marginalizovanim grupama građana„, rekao je Dragan Ranisavljević.