Zrenjanin- Više od stotinu  učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Srednjobanatskog okruga koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima u školskoj godini 2016/2017. godini i njihovi nastavnici i profestori danas su bili na svečanom prijemu u Baroknoj sali Gradske kuće. Nagrađene učenike ugostili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević i rukovodilac školske uprave Zrenjanin Milan Bojanić i tom prilikom uručili im prigodne poklone.

 

 

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević  podsetila je da lokalne samouparve u srednjem Banatu pomažu učenike, a da nagrađeni đaci dostojno  predstavljaju ne samo sebe već i svoju školu, opštinu i okrug iz kojeg dolaze.

– Ovo je prijem za sve Srednjobanatske učenike koji su na republičkim takmičenjima u protekloj školskoj godini osvojili jedno od prva tri mesta. Njihov uspeh sasvim je dovoljan razlog da danas budu ovde i da im se ukaže poštovanje – rekla je Vučurević.

 

 

– Ovakva okupljanja darovitih i talentovanih učenika i njihovih nastavnika, lepi su događaji, a sva priznanja koja dobiju su nešto što podstiče kvalitet – istakao je načelnik Školske uprave za Banat Milan Bojanić.

 

 

 

– Hvala načelnici okruga koja nas je sve okupila ovim lepim povodom, po prvi put, gde su svi koji su najbolji među najboljima. Svi smo veoma ponosni na rezultate koje su ovi učenici i njihovi nastavnici i profesori postigli. S druge strane, mi se trudimo da stvorimo takav ambijent da vi ovde pohađate dobre škole i da kasnije budete na dobrom fakultetu i stičete kvalitetno obrazovanje. Naš zadatak je i da kada završite svoje školovanje, vratite se u Zrenjanin i ovde gradite karijere i živite – poručio je učenicima gradonačelnik Čedomir Janjić.