Na fotografiji: dobitnici sportskih nagrada

Zrenjanin- U Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” danas su uručena priznanja najboljim sportistima, klubovima, trenerima kao i priznanja za ličnost godine u oblasti politike, privrede, poljoprivrede, medija, kulture, prosvete i medicine po mišljenju čitalaca Lista Zrenjanin.

Čitaoci su prethonih dva meseca imali priliku da glasaju za pojedinaca iz određenih oblasti i ove godine u redakciju Lista Zrenjanin stiglo je preko 10.000 kupona.

Urednik “Zrenjanina” Dalibor Bubnjević čestitao je svim dobitnicima na uspehu rekavši da su svi koji su kandidovani pobednici. Rekao je i da su čitaoci ti koji su ocenjivali i napravili poredak, a da su zaposleni u Listu ove godine imali “problem” da prebroje rekordan broj pristiglih glasova.

Dobitnici priznanja Lista Zrenjanin za 2018. godinu:

  • U oblasti politike za ličnost godine izabran je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, drugo mesto pripalo je Danijelu Radiću poslaniku u pokrajinskoj skupštini, a treće Milimirki Antić direktorki Centra za socijalni rad opštine Sečanj.
  • U oblasti privrede izabran je Goran Kovačević vlasnik kompanije Gomex.
  • U oblasti poljoprivrede izabran je Dragan Kleut predsednik Saveta udruženja poljoprivrednika Banata.
  • U oblasti medija izabrana je Danica Radić vlasnica KTV televizije, drugo mesto pripalo je Branislavu Prokiću novinnaru RTS-a, a treće Budimiru Cvijetiću novinaru Sportskog žurnala.
  • U oblasti kulture izabran je Bela Mavrak.
  • U oblasti prosvete izabrana je Irena  Ubović profesorka ruskog jezika u Zrenjaninskoj gimnaziji.
  • U oblasti medicine izabrana je dr Ružica Omaljev

NAGRADE U OBLASTI SPORTA:

  • Prvo mesto u kategoriji juniorki osvojila je Vladana Obrenović, kuglašica Ženskog  kuglaškog kluba Kristal i reprezentativka Srbije, drugo mesto pripalo je Anji Milovanović karatistkinji Karate kluba Zrenjanin i reprezentativki Srbije, treće mesto osvojila je Bojana Stanisavljev članica Karate kluba Banatski Cvet.
  • Prvo mesto u kategoriji juniora osvojio je Mateja Petrović, odbojkaš Klek Srbijašume, drugo mesto pripalo je Dimitriju Levajac članu stonoteniskog kluba Stens, treće mesto zauzeo je Nikola Adamov član KK Banatski Cvet.
  • Prvo mesto u kategoriji ženskih ekipa osvojio je Kuglaški klub Kristal. Kuglašice Kristala su prošle godine postale ekipne šampionke Srbije, a članice ovog kluba bile su uspešne na domaćoj i međunarodnoj sceni, drugo mesto pripalo je odbojkašicama  ŽOK Klek-MD Zrenjanin, treće mesto osvojio  je ŽKK Proleter 023.
  • Prvo mesto u kategoriji muških ekipa  osvojio je Stonoteniserski klub Banat. Već godinama to je jedna od najboljih ekipa u Srbiji, a prošle godine stonoteniseri su nas ponovo obradovali osvojivši titulu  ekipnog prvaka Srbije. Drugo mesto pripalo je Karate klubu Banatski Cvet, a treće Rvačkom klubu Proleter.
  • Prvo mesto u kategoriji trenera osvojio je Vojislav Trajković, trener rvača Proletera. Zrenjaninski klub je prošle godine osvojio titulu ekipnog državnog prvaka, a njegovi rvači, seniori doneli su dve svetske i dve evropske medalje. Drugo mesto pripalo je Draganu Klajiću treneru STK Banat, treće mesto zauzela je Marija Kresović koja trenira kuglašice Kristala.
  • Prvo mesto u kategoriji seniorki  osvojila je Marina Radičević  karatiskinja zadrugara iz Lazareva i reprezentativka Srbije, drugo mesto pripalo je Maji Đukić kuglašici Kristala.
  • Prvo mesto u kategoriji seniora osvojio je Ilija Majstorović. On je prošle godine bio jedan od najboljih igrača  Banata  i dao ima veliki doprinos osvajanju pete tituleprvaka države. Drugo mesto pripalo je Srđanu Mariću članu KK Banatski Cvet, treće mesto osvojio je Viktor Nemeš član RK Proleter.

 

Ilija Majstorović u ime nagrađenih zahvalio svim sugrađanima koji su glasali i time prepoznali trud i rad sportista u prethodnoj godini.

 

On je pozvao sve sugrađane da budu humani i pomognu našem malom sugrađaninu Ognjenu Žužiću da pobedi najvažniji bitku u životu i pošalju SMS poruku sa sadržajem 533 na broj 3030.

Nagrada u oblasti medija pripala je i dugogodišnjem sportskom novinaru Budimiru Cvijetiću.