Zrenjanin-U Gradskoj bašti u Zrenjaninu sinoć je svečano otvorena manifestacija „Banatska bajka- leto u Gradskoj bašti“.

Gosti su  imali priliku da degustiraju vina vinarije Šandora Šomođija, a za divnu atmosferu bio je zadužen BidBend.

 

„Banatsku bajku- leto u Gradskoj bašti“ otvorio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić pozivajući sugrađane da dođu u što većem broju i uživaju u ovoj izuzetno zanimljivoj manifestaciji.

 

-Želja nam je bila da oživimo Gradsku baštu kvalitetnim i bogatim sadržajem. Potrudićemo se da  ova manifestacija postane tradicionalna, a  siguran sam da će to i uspeti, jer u nazivu postoji Banatska, a naši sugrađani vole i podržavaju sve što je vezano za Banat- rekao je Duško Radišić.

 

-Letnja bajka kreće večeras i trajaće tri meseca. Ono što je karakeristika ovog proizvoda koji smo osmislili zajedno sa Kulturnim centrom je to da promovišemo  sve ono lepo što se dešava u Zrenjaninu i naseljenim mestima. Program je koncipiran tako da osim kulturnih, multimedijalnih i dečijih, budu zastupljeni i programi muzičke škole. Nešto što je sasvim novo je to da će se svakog vikenda predstavljati 22 naseljena mesta. Oni će predstavljati svoj potencijal u kulturi, umetnosti i folkloru i sve ono najlepše što imaju- rekao je Zoran Ljubotina, direktor Turističkog centra Zrenjanin.

 

– Cilj nam je da ovom manifestacijom oživimo Gradsku baštu. Tokom celog leta deca će imati priliku da vide dosta predstava, igara i animatora. Biće prelepih koncerata, stand up komedija i predstava.  Uveren sam da će sugrađani podržati ljude sa sela koji nemaju puno prilika da se predstavljaju u svom gradu. Ponudićemo sadržaje iz kulture, istorije, tradicije i gastronomije- rekao je  Goran Marinković, direktor Kulturnog centra.

Pogledajte ovonedeljni  program manifestacije:

SREDA : 7. jun 20 č. – MULTIMEDIJALNO VEČE : Projekcija emisije o Ritovima donjeg potisja, razgovor sa predstavnikom Ustanove „Rezervati prirode Zrenjanina“, predstvaljanje projekta EuroVeloPark Banat i „Banatski kulturni karavan“ Bogdan Bogdija Kukolj iz Žitišta

ČETVRTAK: 8. jun 19 časova – DEČIJI PROGRAM – Nastup Baletske škole «Dimitrije Parlić» – Pančevo – izdvojeno odeljenje Zrenjanin – Program: koreografija klasičnog i savremenog baleta (muzika Čajkovskog, Respigija, Deliba…) i primenjene gimnastike. Koreografi: Sanja Felbapov, Jelena Sabljić i Aneta Čupić. Nastupaju učenici Niže baletske škole uzrasta od prvog do četvrtog razreda.

PETAK: 9. jun 20 č. koncert učenika Muzičke škole „Josif Marinković“ Zrenjanin

SUBOTA: 10. jun 20 č. – Melenci

NEDELjA: 11. jun 20č. – Elemir

U slučaju lošeg vremena programi će biti prebačeni u prostor Kulturnog centra .

Svi programski sadržaji su besplatni.