Zrenjanin- Mesna zajednica „Zeleno polje“ danas je uz bogato kulturno-umetnički program u prisustvu velikog broja građana i predstavnika lokalne samouprave obeležila svoj 43. rođendan.  Tačno u podne predsednik Saveta MZ „Zelenog polja“ Dragomir Radovanac, zasadio je drvo prijateljstva sa Oliverom Mitrovićem, članom saveta MZ „Veljko Vlahović“   i Aleksandarom Martinovim, članom saveta MZ „Dolja- Crni šor“.

Organizaciju manifestacije „Volim moje Zeleno polje“ pomogli su Turistička organizacija grada Zrenjanina, Rezervat prirode Zrenjanin, Crveni krst Zrenjanin i Aktiv žena Zeleno polje. Generalni sponzor manifestacije bila je kompanija Gomex.

 

 

U kulturno umetničkom programu učestvovala su deca iz vrtića „Biberče“, OŠ „Žarko Zrenjanin“, KUD „Đerđef“, pevačka etno grupa Filigran, kao i mađioničar koji je svojom predstavom oduševio najmlađe.

  

 

 

Predsednik Saveta MZ „Zelenog polja“ Dragomir Radovanac dodelio je  prelazne pehare i priznanja najboljim sportistima, kao i pobedniku takmičenja u kuvanju riblje čorbe „Memorijal Brane Čordić“.

Predsednik Saveta MZ „Zelenog polja“ Dragomir Radovanac rekao je da je povodom dana mesne zajednice pripremljen bogat kulturno-umetnički program i istakao: „Mesna zajednica „Zeleno polje“ je veliko naselje, a to smo danas i pokazali. Povodom 40. rođendana MZ Zeleno polje prvi put smo organizovali višednevni program koji se pokazao kao nešto jako lepo i odlično prihvaćeno od strane naših sugrađana. Novoizabrani Savet  je prihvatio sugestiju sugrađana da žele da se manifestacija ponovi i postane tradicionalna, tako  da smo i ove godine pripremili  bogat program- rekao je Radovanac.

 

-Veliko mi je zadovoljstvo što danas prisustvujem obeležavanju 43. rođendana mesne zajednice „Zeleno polje“.  Danas smo imali priliku da vidimo nastup velikog broja dece, videli smo budućnost našeg grada. Gradska uprava će i u narednom periodu nastaviti da podržava, kako ovu mesnu zajednicu, tako i druge koje imaju dobre ideje i dobre manifestacije- rekao je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika.

-Kompanija Gomex podržava razne manifestacije i uvek nam je zadovoljstvo  kada su oni  ispunjeni radošću i veseljem kao ova današnja. Naj veći utisak današnje manifestacije je dobra volja između ljudi, komšija, mesnih zajednica, i to je ono što treba promovisati na svakom koraku. Mi to i radimo najpre u svojoj okolini, svom gradu , a zatim i šire -rekao je Dragan Ranisavljević, direktor za finansijske i opšte poslove u kompaniji Gomex.

Sportskim programom u subotu, 3. juna, počela je proslava dana mesne zajednice „Zeleno polje“, a posetioci su mogli da uživaju u školici jahanja, vožnji fijakerom, kao  i bazaru. 

Prvo mesto na turniru u fudbalu koji se održao u SC Bambi pripala je ekipi ulice Dragice Pravice, a drugo mesto pripalo je ekipi ulice Petra Kovalića.

Prvo mesto na košarkaškom turniru pripalo je ekipi Topovi, drugo mesto zauzeli su Pesnici, dok je treće mesto pripalo ekipi Totikini šerifi.

 

 

 

Prvo mesto na teniskom turniru osvojio je Marko Rosić, drugo mesto Jovan Blažić, dok je treće mesto pripalo Zoranu Nikoliću.

 

Prvo mesto u stonotenisu osvojio je Robert Peči, drugo Krečev Risto, dok je treće mesto pripalo Svetislavu Govedarici.

Prvo mesto u takmičenju u šahu osvojio je Petar Mihić, drugo Milan Olić, dok je treće mesto pripalo Slobodanu Tomačevu.

 

 

 

-Turistička organizacija grada Zrenjanina u saradnji sa MZ Zeleno polje, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina želi da organizuje jednu ovakvu manifestaciju i da joj da opšti karakter. Ono što je jako bitno sa aspekta turizma je to što su ovakve manifestacije od velikog značaja za Turističku organizaciju i Grad Zrenjanin, jer  u našoj strategiji razvoja  imamo potenciranje naseljenih mesta koje imaju  kvalitete, resurse i priču koja raste kao što ima MZ Zeleno polje. Podržaćemo manifestaciju da postane tradicionalna i da kroz ovu priču Zelenog polja podstaknemo i druge mesne zajednice da na ovaj način  doprinesu razvoju grada i turizma Grada Zrenjanina- istakao je Zoran Ljubotina, direktor Turističkog centra Zrenjanin i član Saveta mesne zajednice.

 

U dečijoj igraonici Greenfield u nedelju 4. juna održano je takmičenje u brzom puzanju beba. Igraonica Greenfield je pobednicima darivala vaučere za kupovinu u dečijem butiku Detex kids.

 

U nedelju 4. juna na platou ispred mesne zajednice održano je takmičenje u kuvanju riblje čorbe  „Memorijal Brane Čordić“ u znak sećanja  na sekretara  koji je dao velik doprinos  razvoju mesne zajednice „Zeleno polje“. 

Tročlani žiri imao je težak zadatak da odabere pobednika. Dvadeset i dve ekipe nadmetale su se za ovogodišnju titulu najbolje  riblje črobe.
 
Pobednik ovogodišnjeg takmičenja je Milan Radovančev, drugo mesto osvojio je Nebojša Barać iz Ečke, dok je treće mesto pripalo ekipi
Gabrijela Carine iz Jankov Mosta.
Milan Radovanac pobednik takmičenja u kuvanju riblje čorbe istakao je da mu je ovo najdraža pobeda.
-Tajna recepta za riblju čorbu koja je uzela prvo mesto je opušten pristup kuvanja za drugare kako bi svi zajedno uživali. Nema nekog posebnom recepta rekao je Milan Radovančev.
 
 
 
  
   
Na Platou ispred mesne zajednice održan je i  Bazar.