Zrenjanin- U okviru INFANT festivala u zrenjaninskom Kulturnom centru u četvrtak, 29. juna gostuje indijsko Kriyativ pozorište sa dramom „Gde senka završava“. Predstava počinje u 21 sat u Amfiteatru Kulturnog centra a u slučaju kiše odigraće se u velikoj sali. Ulaz je besplatan.

Pozorišna predstava je moderna interpretacija epske priče. Priča putuje kroz istoriju i mitove koji su zajednički i slični među svim kulturama i baca pogled na to kako su se mitovi pretvorili u istoriju i oblikovali moralne okvire u društvima širom sveta.

Predstava otkriva epsku južno-azijsku priču a pronalazi slične priče koje postoje u Srbiji i okolnim kulturama. Iako je ep početna dramska tačka, predstava polako prerasta u mnogo kompleksniju priču o društveno-političkim pitanjima prošlosti i sadašnjosti. Ona se neprimetno kreće između ličnog i političkog dok se ispituju pojmovi – obaveze, odanosti i patriotizma…

Predstava je na engleskom jeziku. Pozorišna grupa Kriyativ dolazi iz indijskog grada Bangalora i gostuje u Evropi od 16. juna do 8. jula.