Zrenjanin- U organizaciji udruženja „Lokalni edukativni ekološki izazov“, a uz podršku Grada Zrenjanina, Mesne zajednice Aradac i kompanije GOMEX u subotu 1. jula održana je prva manifestacija „Riznica Donjeg Potisja“. Događaj je organizovan na aradačkom delu tiske plaže, a njen cilj je bio da se građanima približe reka Tisa i njene brojne lepote.

Uz prelepo vreme, takmičarsku riblju čorbu od tiske ribe pripremalo je četrdesetak majstora kulinara, a za svakog od njih kompanija GOMEX obezbedila je vredan poklon paket.

Na manifestaciji se predstavio i manji broj izlagača koji su ponudili interesantne ručno rađene proizvode. U okviru zanimljivog programa, nastupile su aradačke „Meškarke“ i dva tamburaška orkestra, a voditelj je bio glumac Narodnog pozorišta iz Zrenjanina Milan Kočalović – Koča.

 

Kako su saopštili organizatori, cilj organizovanja manifestacije „Riznica Donjeg Potisja“ je podsticanje boravka što većeg broja Zrenjaninaca i drugih gostiju grada na reci Tisi, promocija gastronomskih specijaliteta ovog područja i upoznavanje sa svim prirodnim lepotama i ostalim vrednostima koja Tisa nesebično daruje.

Mnogi posetioci i ljubitelji Tise možda ne znaju da, po istorijskim podacima, postoji mogućnost da je čuveni Atila Bič Božiji sahranjen negde u koritu reke Tise. Tačna lokacija se ne zna, dok članovi Udruženja „Lokalni edukativni ekološki izazov“ tvrde da su ipak pronašli Atilino blago. Naravno, svako ima drugačije shvatanje šta je to za njega blago i kao takvo – svako treba za sebe da otkrije kakvo mu blago zapravo Tisa nudi, poručili su organizatori.