Sport- Fudbaleri Radničkog okupili su se danas na terenu kraj „Skrobare“ gde su počeli pripreme za predstojeće prvenstvo. Okupljenim igračima u svlačionici obratio se sportski direktor kluba Darko Tošić i predsednik kluba Zoran Tošić. Tom prilikom Darko Tošić je predstavio rukovodstvo kluba i trenere sa kojima će igrači sarađivati tokom sezone, dok im je Zoran Bambi Tošić poželeo uspešnu sezonu i istakao da treba da veruju novom rukovodstvu kluba i da  rezultati u budućnosti neće izostati.

 

 

Nakon prve prozivke razgovarali smo sa Zoranom Tošićem i pitali ga o utiscima i planovima nakon preuzimanja kluba.

-Počeli smo pripreme, drago nam je što smo uspeli da preuzmemo klub, jer smo svi  ponikli u ovom klubu, napravili prve fudbalske korake  i sigurno da je to nešto posebno za sve  nas. Potrudićemo se da u narednom periodu i u ovih nekoliko dana iskristališemo ekipu, da dovedemo još nekoliko  pojačanja, kako bi sve bilo na  zadovoljavajućem nivou. Svi znamo koja nam je obaveza, raspodelili smo funkcije i svako zna šta treba da radi u narednom periodu da bi sve funkcionisalo kako treba. Zadatak nam je da igračima obezbedimo uslove, a oni da pruže svoj maksimum kako bi uzeli što više bodova u prvenstvu. Imamo veliku želju i motiv da istrajemo u ovome, a rezultati će samim tim i doći- istakao je Zoran Tošić Bambi.

 

 

Za prvog stratega crveno crnih izabran je dugogodišnji trener u Akademiji Bambi  i prošle sezone trener Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva Predrag Kandić. On je nakon prve prozivke rekao:

„Danas smo počeli, planiramo da treniramo dva puta dnevno kroz ceo pripremni period. Ekipa je mlada i sačinjena od igrača 96/97 godišta s tim što imamo 15 omladinaca koji su priključeni iz omladinske škole Radničkog. Ovo je možda i najmlađa ekipa u ligi, nadam se da ćemo afirmisati ove mlade igrače, ali uz obavezu opstanka u ligi. Veliki je izazov pred nama i verujem  da ćemo u tome i uspeti. Prvenstvo počinje 19. avgusta, do tad planiramo da dovedemo još pojačanja pored  već pristiglih Milivojeva, Kiša, Radosavljevića i Matića. Prvi kontrolni meč igraćemo u subotu 16. jula pred domaćom publikom protiv Proletera,  nakon toga zakazali smo meč protiv Kikinde, a ostale utakmice još dogovaramo“.

 

Sportski direktor Darko Tošić istakao je da će probati da oformi ekipu koju će činiti spoj mladosti i iskustva.

-Hoćemo da vratimo sve igrače koji su prošli školu nekadašnjeg Banata i Proletera, kao i naše Akademije Bambi i da dobijemo snažan tim sa ovog područja koji može da se nosi sa svim ekipama u Srpskoj Ligi Vojvodina. Kvalitetnim treninzima i dobrom atmosferom u klubu doprinećemo nadam se i dobrim rezultatima u narednom periodu- rekao je Darko Tošić.

 

 

 

Na prvoj prozivci bili su sledeći igrači: Radović Nemanja, Vasić Ivan, Cvijetić Danilo, Jevremov Stefan, Kiš Robert, Grbić Nikola, Šarenac Mile, Milekić Tomislav, Janković Milan, Šemić Zoran, Jevremov Jovan, Petrov Aleksandar, Radenković Dušan, Milojević Miljan, Kovačević Marko, Vidić Milan, Vlaočin Goran, Gardinovački Aleksandar, Matić Žarko, Magda Dalibor, Dučić Ognjen, Mastilo Marko,  Zakić Vladimir, Kolarik Želislav, Zakić Miloš, Blažić Jovan i Živanov Stefan.

 

Pogledajte video zapis sa prozivke: