Sport-  U prijateljskoj utakmici koja je odigrana na terenu SC  „Vujadin Boškov“ u Novom Sadu, fudbaleri Vojvodine pobedili su  ekipu Radničkog (Z) rezultatom 2:0 (2:0). Strelci za Vojvodinu bili su Mirosavljev u 14. i Cebara u 34. minutu.

Vojvodina je  je povela u 14. minutu i to posle kornera koji je odlično izveo Spremo. Najviši u skoku u šesnaestercu Radničkog bio je Mirosavljev, koji je sa pet metara glavom loptu prosledio u mrežu.

I nakon stečenog vođstva, Vojvodina je nastavila da napada, ali je i Radnički pokušavao da iskoristi svaki prelazak na polovinu Voše da dođe do pogotka. Ipak, u 34. minutu, ponovo se zatresla mreža gostiju iz Zrenjanina.

Zličić je snažno šutirao sa dvadesetak metara, golman Radović je odbranio, ali je na loptu natrčao Cebara i sa desetak metara je prosledio u mrežu.

U drugom poluvremenu, igralo se poprilično otvoreno na obe strane, pa su obe ekipe imale svoje prilike za postizanje gola. Doduše, one stopostotne šanse su izostale, ali je zato viđeno nekoliko odličnih udaraca iz daljine, uglavnom ka golu Radničkog. U 88. minutu, i gosti su mogli do pogotka preko Zakića, ali je udarac fudbalera Radničkog završio nekoliko centimetara pored stative.

Rezultat je ostao nepromenjen, pa je Vojvodina tako zabeležila pobedu pred gostovanje Radniku u subotu, u drugom kolu Super lige Srbije, dok ekipu Radničkog očekuju još par prijatelskih utakmica pred početak prvenstva 19. avgusta.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Pilipović – Živković, Veselinović, Devetak, Antić – Bempah (od 46. Vujanović), Spremo – Cebara (od 46. Spasojević), Zličić (od 46. Gavrić), Stamenić (od 46. Bubalo) – Mirosavljev (od 46. Afrijie).

Radnički: Radović – Knežević, Šarenac (od 57. Radosavljević), Dučić (od 78. M. Zakić), Kiš – Grbić, Krstinić (od 85. Šemić), Rudan (od 57. Mastilo), Matić – Milivojev, Kovačević (od 78. Barišić).

 

Izvor: fkvojvodina.rs

Foto: ZR Fair Play