Politika- Ovih dana građani Zrenjanina, u iščekivanju prve kapi zdrave pijaće vode, muku muče sa toplotnim udarima. Kao što nas obično iznenadi sneg u decembru, tako nas je iznenadio i toplotni talas krajem prošlog meseca. Najveći problem su imali hronični bolesnici, koji su spas za svoje probleme potražili u Zrenjaninskoj bolnici. Međutim i tamo nisu našli utočište, budući da postoji veliki problem sa klimatizacijom u bolnici, te se preporučuje građanima da ne prave gužvu. Srpska demokratska stranka je na vapaj građana, već jednom apelovala za smanjenje gužve u bolnicama i zdravstvenim ustanovama, ali je očigledno da se glas naroda nije baš najbolje razumeo. Saveti od nadležnih da se ne pravi gužva su više nego apsurdni. Apelujemo da se stanje u bolnici popravi i da se klimatizuju sporni delovi, uverili smo se i sami u razgovorima sa građanima da građanin koji zdrav stigne u takav ambijent, ima veliku šansu da naprasno se razboli.
Bliže nam se polako Dani Piva u gradu bez pivare, licitira se spiskom izvođača. Naš predlog je da se sem proverenih muzičkih imena, ako se već mora trošiti budžet grada, pruži šansa i pojedinim Zrenjaninskim perpspektivnim bendovima, koji kvalitetom ništa ne zaostaju od mnogih najavljenih izvođača. Time bi imali dvostruku korist, naši perspektivni bendovi bi se presdstavili širokom krugu ljudi, ujedno bi dobili honorar iz gradskog budžeta koji se puni novcem svih građana.
Na kraju, ne možemo da se ne osvrnemo na konferenciju gradskog odbora Srpske radiklane stranke u Zrenjaninu, povodom devastiranog i ruiniranog objekta motela na Šumicama.
Čudom se ne možemo načuditi, zašto gospodin Radosavljević nije rešio taj problem, kako sam kaže, kada je prebegao u SNS, i obećao u predizbornoj kampanji da će kako sam kaže nova vlast renovirati centar na Šumicama. Slažemo se sa činjenicom da je motel i sportski centar potreban gradu i njegovim stanovnicima, ali molimo gospodina Radosavljevića da nam odgovori zašto nije uradio tako nešto ili dao inicijativu dok je bio u SNS ? Možda nas ponovo pamćenje ne služi dobro ?

Zaključak je vrlo prost, sa ovakvom opozicijom koja se predstavlja kao nacionalna, lokalni vlastodršci nemaju razloga za brigu- istakao je Darko Vujčin, predsednik srednjebanatskog okružnog odbora Srpske demokratske stranke.