DJB:Još jedno neispunjeno obećanje gradonačelnika Janjića – Gde je ispravna voda?

Politika- „Devetnaestog juna istekao je šestomesečni probni rad postrojenja za prečišćavanje vode posle kojeg nismo dobili ništa. Za sve vreme izgradnje i nekoliko neuspelih puštanja u rad prikupili smo dosta inforamcija i izvukli zaključke. Sve o vodi što znamo je mnogo da bi stalo u jedan tekst, zato ćemo se ovde osvrnuti na neispunjena obećanja kojih je bilo mnogo, a koja su kao po komandi morala da budu data“, istakla je Svetlana Vukobratović Dosta je bilo Zrenjanin.

Početkom maja gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić se, nakon mesec dana izbegavanja da priča na temu ispravne vode u gradu, obratio javnosti i obećao da će do sredine juna građani Zrenjanina dobiti ispravnu vodu za piće.

„Podsetimo, krajem prošle godine pušteno je u rad postrojenje za prečišćavanje vode. Međutim, početkom aprila njegov rad je, kako je tada rečeno, privremeno obusavljen. Kompanija Gruppo Zilio je saopštila “da će u fazi probnog rada, Postrojenje za prečišćavanje pitke vode obustaviti rad na kratak period. U toku testiranja postrojenja, a usled činjenice da je stepen mehaničkog zagađenja sirove vode pretio da trajno ošteti deo opreme, pojavila se potreba za dodatnim radovima koji će u potpunosti otkloniti mehanička zagađenja vode koja ulaze u postrojenje. Radovi će biti završeni u kratkom roku, a ranije najavljeni termini početka zvaničnog rada postrojenja neće biti pomerani“. Mesec dana nakon obustave rada postrojenja za prečišćavanje vode i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je uveravao Zrenjanince da pomeranja roka za rešavanje višedecenijskog problema sa vodom za piće u gradu neće biti, iako se mogu čuti različite spekulacije“, navodi se u saopštenju.

“Neke od tih informacija nisu dobronamerne i zbog toga sam hteo da informišem javnost da očekujem da do kraja isteka dozvole za probni rad, a to je sredina juna meseca, sve biti u redu. Prva merenja i merenja parametara vode u samom postrojenju su optimistična, vidimo da postrojenje može da radi, tako da očekujem još malo strpljenja od svih i izvinjavam se svim Zrenjanincima što problem do sada nije rešen, ali, znate i sami koji su to sve razlozi bili. Vrlo brzo ćemo završiti ovaj posao, imamo podršku Vlade Srbije i kao što sam rekao, sredinom juna ističe ta dozvola i ne verujem da će biti produženja roka za probni rad. Verujem i da će u tom roku sve biti rešeno. Znamo da je prečistač na remontu, da se rade analize membrana i reverzne osmoze, a lično sam insistirao od ljudi iz ”Sinerteka” da na svakoj poziciji koja se potrebno da se menja imamo i rezervni deo, jer, kada proglasimo vodu zdravom za piće, ne želim da se desi da nastane problem i da Zrenjaninci zbog toga nemaju pijaću vodu. Dakle, još samo malo strpljenja, jun nije daleko”, rekao je 8. maja gradonačelnik Janjić.

„Pokret Dosta je bilo podseća da je upravo sada sredina juna i pita gradonačelnika Čedomira Janjića zbog čega u gradu još nema ispravne vode za piće? Šta se trenutno dešava sa postrojenjem za prečišćavanje vode? Kada će iz česmi Zrenjaninaca definitivno poteći ispravna voda za piće? Ko će sada snositi odgovornost za to što ispravne vode za piće još nema, uprkos svim uveravanjima u suprotno? Hoće li se iko iz vladajuće većine izviniti i građanima Zrenjaniana i Pokretu Dosta je bilo koji su sve vreme od kada je pokrenuta priča o rešavanju problema vode u gradu tvrdio da su rokovi koji se daju nerealni? Ovo je samo još jedan u nizu primera da prvi čovek grada i vladajuća većina okupljena oko SNS-a olako daju obećanja. I ovo je još jedno u nizu njihovih neispunjenih obećanja“, rekla je Svetlana Vukobratović.

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap