Zrenjanin- Od petka, 21. jula, do nedelje, 23. jula, Zrenjanin će biti domaćin četvrtog turnira ovogodišnjeg prvenstva Srbije u odbojci na pesku – “VIP bič-volej masters 2017” i “Vip bič-volej lige”. Naš grad četvrtu godinu zaredom domaćin je jednog od turnira nacionalnog prvenstva, a nakon što je igran na Trgu slobode, parkingu “Prevlaka” i Aviv Parku, ove godine premijerno izdanje doživeće na novom terenu na kupalištu “Peskara”. 

Predstojeći turnir su na konferenciji za novinare danas najavili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, nekadašnji prvak Srbije u bič-voleju, a sada predsednik Komisije za odbojku na pesku Odbojkaškog saveza Srbije Siniša Antonić i vršilac dužnosti generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.


Simo Salapura podsetio je na neke događaje koji obeležavaju ovo sportsko leto u Zrenjaninu i najavio turnir u odbojci na pesku na novoj lokaciji koja mu je, nekako, i “najprirodnija” – gradskom kupalištu “Peskara”.
“Završena je gradnja multifunkcionalnog terena koji smo započeli prošle godine. Postavljene su tribine, reflektori, izgrađene svlačionice i sanitarni čvor i on će služiti ne samo za odbojku, već i za fudbal i rukomet na pesku. U naš grad stigao je bič-volej karavan, a Odbojkaški savez Srbije najavljuje nove sadržaje u njemu, kao što je održavanje turnira za mlađe kategorije. Održaće se i ovoga puta besplatan trening za najmlađe, trećeg dana turnira, u nedelju, kada će trening održati naš proslavljeni reprezentativac Đula Mešter”, ističe Salapura i dodaje da je Grad Zrenjanin ove godine uložio dodatne napore da kupalište “Peskaru” učini još atraktivnijim za naše sugrađane.
“Smatram da će i ova sportska manifestacija dobro poslužiti za promociju našeg kupališta, ali i samog grada”, naglasio je on.

Salapura je podsetio da je Zrenjanin ovog leta bio domaćin biciklističke trke “Kroz “Srbiju”, “Igara bez granica” na bazenu, a aktuelna je i priča o besplatnom sportskom letu na deset lokacija u gradu, u deset različitih sportova.
Siniša Antonić najavio je učešće u Zrenjaninu 26 muških i 22 ženske ekipe, što je rekordan broj.
“Što se satnice turnira tiče, krećemo u petak, u 10 časova, u subotu u 8.30 i u nedelju u 9 časova i traje ceo dan. Bio sam na svim dosadašnjim turnirima u Zrenjaninu, na svim lokacijama, a moje lično mišljenje je da će predstojeći turnir na kupalištu “Peskara” biti pun pogodak“- istakao je Antonić.
Vukosava Đapić Atanacković rekla je da se Sportski savez grada Zrenjanina aktivno uključio u organizaciju ovog turnira, a da će im se u tome pridružiti i volonteri grada Zrenjanina, kao i Crveni krst. Ona je pozvala naše sugrađane da prisustvuju mečevima turnira, a one najmlađe da u nedelju uzmu učešće u besplatnoj školici odbojke Đule Meštera.

“VIP bič-volej masters 2017”, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije i uz podršku kompanije Huawei, ove godine doživljava svoje jubilarno, deseto izdanje. Osim u Zrenjaninu, turniri se igraju u još šest gradova, a završni turnir tradicionalno se održava na Adi Ciganliji u Beogradu, od 23-26. avgusta.

 

Izvor: zrenjanin.rs