Zrenjanin- U subotu, 8. jula od 11 časova na Dečijem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ biće organizovana svečanost povodom završetka drugog ciklusa radionica „Od kartona cela vasiona“.  
Na svečanosti biće predstavljene unikatne knjige-iskakalice koje su kreirala deca i roditelji (ili pratioci) tokom jedanaest radionica drugog ciklusa koje je vodio glumac-lutkar Jovan Caran uz asistenciju bibliotekara zrenjaninske biblioteke. Biblioteka će tom prillikom dobiti na poklon od autora radionica  knjigu velikog formata, bibliofilsko izdanje, sa pesmama-iskakalicama iz „Riznice“ Jovana Jovanovića Zmaja.
Druženje najmlađih zrenjaninaca i Jovana Carana u biblioteci počelo je u februaru tekuće godine, na prvom ciklusu radionica „Od kartona cela vasiona“, tokom kojeg su deca uz asistenciju svojih roditelja, baka, deka, savladala osnove stvaranja trodimenzionalnih slika. Prijatelj prvog ciklusa bila je knjižara „Birooprema“.
Zbog velikog interesovanja najmlađih, drugi ciklus radionica organizovan je u saradnji sa Kompanijom Gomex koja je prepoznala potrebe mališana da uz kvalitetan program provode vreme u biblioteci. 
Potvrda da je radionica „Od kartona cela vasiona“ izazvala veliko interesovanje, pokazuje i poziv da autor, Jovan Caran i bibliotekari Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ gostuju na 60. „Zmajevim dečjim igrama“ u Novom Sadu. 
Roditelji i deca na ovim radionicama koje su se održavale svake subote u biblioteci, stvorili su svoje prve knjige sa pesmama Čika Jove Zmaja, a naučili su i neke tajne knjigovezačkog zanata.  No, najvažnije je da su se tokom subotnjih susreta dobro zabavili, mnogo naučili i lepo družili – i deca i odrasli.