Zrenjanin- Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu pred Višim sudom u Zrenjaninu, protiv U.S., rođenog 1983. godine, sa prebivalištem u Zrenjaninu, zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Optužnicom se okrivljenom stavlja na teret da je u toku novembra i decembra meseca 2016. godine, odlazio u Novi Sad, gde je od NN lica kupovao opojnu drogu marihuanu u količini od 100 grama, za iznos od 350 evra, da bi nakon toga istu donosio u kuću u Zrenjaninu, nakon čega je opojnu drogu marihuanu prepakivao u manje najlonske paketiće, pripremajući je za dalju prodaju.

Istom optužnicom, okrivljenom se stavlja na teret da je u toku novembra meseca 2016. godine, u Novom Sadu, neovlašćeno nabavio opremu, materijal i supstance za koje je znao da su namenjene za proizvodnju opojnih droga.

Takođe, okrivljenom se stavlja na teret da je dana 16.12.2016. godine, u Zrenjaninu, neovlašćeno držao u manjoj količini za sopstvenu upotrebu supstance koje su proglašene za opojne droge i to jedan blister leka “Lorazepam 1mg“ sa 13 tableta.