Zrenjanin- Tokom vikenda od 28. do 30. jula Zrenjanin je bio centar elektronske dance muzike zahvaljujući odličnom SOUNDLOVERS festivalu. Ovaj muzički događaj je, uz još par sličnih, postao prepoznatljiv brend grada Zrenjanina i ljubitelja ove vrste muzike iz celog regiona. Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg SOUNDLOVERS-a bila je kompanija GOMEX.

 

-Naša dugogodišnja posvećenost kvalitetnim muzičkim dešavanjima obogaćena je ovom saradnjom sa organizatorima festivala. Podržali smo ovaj festival jer smo prepoznali njegov značaj i priliku za promociju Zrenjanina u širim okvirima. Tokom svog postojanja SOUNDLOVERS se profilisao u manifestaciju koja donosi dobrobit ovoj sredini i njegovi organizatori, pretežno mladi ljudi, zaslužuju za to svaku pohvalu. Kroz ovo partnerstvo zajedničkim snagama dodatno smo učvrstili Zrenjanin na muzičkoj mapi Srbije i ovog dela Evrope- istakao je  Nedeljko Golušin, marketing menadžer kompanije GOMEX.

 

Tokom tri festivalska dana posetioci su imali priliku da čuju zvučna imena elektronske dance muzike poput DJ Galoskog, DJ Ericka Kasella, DJ Emine, Stereo Republic-a, Vantiza i drugih. Muzički festival SOUNDLOVERS najveći je urbani muzički događaj u Banatu. Svake godine tokom jula održava se u centru Zrenjanina u prostoru akustičnog letnjeg bioskopa u koji staje preko 3000 ljudi.

 

Festival je osnovan 2009. godine a na njemu su do sada nastupali Kurd Maveric, Junior Jack, Kid Creeme, Sandy Rivera, Funkerman kao i najbolji disk džokeji i producenti iz zemlje i regiona.