Zrenjanin- Akcija „Čep za hendikep“, koju realizuje istoimeno udruženje iz Zrenjanina, naišla je na veliko interesovanje javnosti, a vremenom su se, pored građana, uključile i društveno-odgovorne kompanije, organizacije, škole… Cilj ovog projekta je da se kroz aktivnost prikupljanja i prodaje plastičnih čepova sa različite ambalaže obezbede sredstva za kupovinu invalidskih pomagala.

Značajan partner akcije „Čep za hendikep“ od samog početka realizacije je kompanija GOMEX. Tokom četiri godine, koliko traje sakupljanje čepova, obezbedili smo više desetina tona ovog repromaterijala zahvaljujući našim vrednim i humanim potrošačima. Akcija se u maloprodajnim objektima našeg trgovinskog lanca sprovodi uz podršku Apatinske pivare, kroz postavku specijalno dizajniranih i prepoznatljivih kutija u koje potrošači GOMEX-a svakodnevno ubacuju čepove. Sakupljeni čepovi se potom kamionima naše kompanije prevoze do Distributivnog centra u Zrenjaninu, gde se skladište do trenutka preuzimanja i slanja na obradu. Rezultati saradnje kompanije GOMEX i Udruženja „Čep za hendikep“ su brojne donacije neophodnih pomoćnih sredstava i aparata osobama sa invaliditetom širom Srbije.

Naše učešće u projektu sakupljanja čepova i društveno odgovoran rad nagrađeni su višestrukim plaketama, poveljama i diplomama koje su nam dodelile organizacije civilnog i nevladinog sektora.

Posebno smo ponosni na činjenicu da se broj učesnika u akciji „Čep za hendikep“ iz dana u dan povećava, čime se povećavaju i šanse za još bržu nabavku invalidskih pomagala onima kojima su neophodna. Biti deo ove akcije zaista je lako – jedan čep svakog dana, u najbližem GOMEX-ovom objektu… Očekujemo i Vas!