Izvor foto: Twiter Atletski savez Srbije

Sport-  Ivana Španović nije uspela da osvoji medalju na Svetskom prvenstvu u Londonu, pošto je zauzela četvrto mesto. Ona je u poslednjoj seriji skočila preko sedam metara, ali joj se otkačio broj sa dresa i ostavio trag na 6,91 metara.

Ivana je najbolji skok ostvarila u drugoj seriji – od 6,96 metara, tri puta je prestupila, dok je  zlato pripalo  Amerikanki Britni Riz skokom od 7,02 metara, a srebro je pripalo Darji Klišini, koja se takmiči pod neutralnom zastavom zbog suspenzije Rusiji. Bronzu je osvojila još jedna američka atletičarka Tijana Bartoleta, skokom od 6,97 metara, za  samo centimetar duže od Ivaninog najboljeg.

Klišina je pretekla Ivanu u petom skoku sa 7,02 metara, svojim drugim najboljim u karijeri. Usledio je novi prestup Španovićeve, da bi je u poslednjoj seriji pretekla Bartoleta.

Ivana je  na kraju skočila preko sedam metara, ali nije imala sreće jer joj se broj otkačio i zvanični podaci pokazali su da je skočila 6,91 metara.

 

 

Predstavnici Atletskog saveza Srbije u Londonu, uložili su žalbu na izmeren poslednji skok naše Ivane, odloženo je proglašenje pobednika, ali na kraju žalba nije usvojena.

Podsetimo, Ivana je na prethodnim Svetskim prvenstvima na otvorenom osvojila dve bronze – u Moskvi 2013. i Pekingu 2015. Prošle godine Ivana je donela Srbiji prvu olimpijsku medalju u atletici posle 60 godina osvojivši bronzu u Rio de Žaneiru.