Sport- U Nišu je, 4. oktobra, održano Fudokan prvenstvo Srbije. Naš grad predstavljali su: Anastasija Nikolić, Filip Mihajlović, Srđan Marić (sudija i takmičar), Goran Samolovac (sudija i takmičar) i Nikola Vukelić (sudija).

Razultati u pojedinačnim nastupima:

Srđan Marić – u kategoriji seniora disciplini kumite 21-34 godine 1. mesto, disciplina fudokan sport kumite +84 kg 2.mesto i 3. mesto u disciplini fuku go,

Filip Mihajlović – u kategoriji seniora disciplini fudokan sport kumite 75 kg 2.mesto,

Goran Samolovac – u kategoriji seniora u svim disciplinama osvaja 1. mesto – 6 zlatnih medalja u pojedinačnoj konkurenciji fuku go, kumite, tsumeai, tamashewari, fudokan sport i kate.

Takođe dobija pehar za najbolje rezultate u 2019. godini u konkurenciji starijih seniora.

Razultati u ekipnim nastupima

Muški seniorski tim u sastavu Srđan Marić, Filip Mihajlović i Goran Samolovac osvaja 2. mesto izgubivši od tima iz Šabca.

 

„Napumenuli bi smo da ovo nije jedina aktivnost, vežbamo od septembra pridržavajući se svih propisanih mera protiv Covida-19. Održali smo dva trening-seminara sa Sensei Milošem Senićem 7. Dan i Sensei Milanom Ɖokićem 7. Dan, učestvovali smo na pripremama reprezentacije na Goču, održali smo polaganje za nova majstorska zvanja kod Sensei Gorana Samolovca 7. Dan, za crni pojas 1. Dan položila je Anastasija Nikolić, za crni pojas 2. Dan položili su Sandra Bundić i Vladimir Samolovac. Otvorena su vrata za sve nove članove koji žele da uče i napreduju sa nama“, ističu iz Karate kluba „Banatski cvet“.