Zrenjanin- U toku avgusta Kulturni centar Zrenjanina predstavlja radove studenata likovnih akademija. U petak, 4. avgusta u 19 časova biće otvorena izložba radova Olivere Ludoški – Ne/Mir.

Olivera Ludoški rođena je u Zrenjaninu 1995. godine i student je treće godine slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Vlade Rančića. Do sada je svoje radove izlagala na kolektivnim izložbama u Galeriji „Hol“ (AUNS), u okviru Outworld humanitarnog muzičkog festivala i na XIX bijenalima studentskog crteža Srbije.

Ovo je njena prva samostalna izložba. Vanja Novaković za njene radove navodi – «Serija radova Ne\Mir istražuje uslove i mogućnosti nastanka prostora u kome podsvesno, kroz gest i putem akcije, u susretu materijala isplivava kao nešto što je vidljivo. Akcijom, koja je definisana kao čin ili ostvarivanje umetnosti, dobijamo kao rezultat umetničko delo koje svojom realizacijom ima karakter performansa i rituala. U formi asocijativnih apstrakcija, rad nudi zapise različitih stanja koji imaju odlike vizuelnog dnevnika, odnosno ličnog traga. Na taj način ispituje se međusobni odnos automatizma i gestualnog stvaranja zasnovanog na svešću (ne)kontrolisanim činovima, dok se posmatraču nudi prostor da gradi ličnu asocijaciju.»