Zrenjanin- U ponedeljak, 7. avgusta u bioskopu Sinema KCZR u okviru akcije: „Ja volim domaći film“ emitovaće se tri domaća filma – najnovije produkcije. Po popularnoj i veoma pristupačnoj ceni ulaznice u iznosu od 100 dinara, filmska publika će moći da pogleda film: „Zona Zamfirova – drugi deo“ u terminu od 17, film: „Biser Bojane“ u terminu od 19 časova i film: „Na Mlečnom putu“ u terminu od 21 sat.

 

FILM: „ZONA ZAMFIROVA“ – DRUGI DEO – projekcija od 17 časova

Glavni junaci filma su lepa Zone koju igra Brankica Sebastijanović i kujundžija Mane – Milan Vasić. Film je režirao Jug Radivojević. U filmu igra veliki broj poznatih glumačkih imena.

 

TRAGEDIJA – AKCIJA – KOMEDIJA – DRAMA I SREĆAN KRAJ
U NASTAVKU ČUVENE LjUBAVNE SAGE

Skoro 15 godina nakon što je ekranizovana ova velika ljubavna saga, scenaristi Ivana i Miroslav Mitić napisali su priču o tome šta se dogodilo u braku čuvenog para dve godine nakon venčanja. Glavni junaci, lepa Zone koju igra Brankica Sebastijanović i kujundžija Mane, Milan Vasić bore se da sačuvaju svoj brak. Radnja dešavanja i dalje je smeštena između 1905. i 1908. godine prošlog veka, kroz ljubavnu priču dočarana je lepota naše zemlje u tom periodu, ali i problemi sa kojima se suočavaju mladi bračni parovi.

U filmu igraju i glumačke zvezde poput: Ljiljane Stjepanović, Ljiljane Dragutinović, Tanje Bošković, Milana Laneta Gutovića, Nikole Ristanovskog, Ivana Bekjareva, Branka Đurića i dr. Režiser filma je Jug Radivojević.

 

FILM: „BISER BOJANE“ – projekcija od 19 časova

Film je režirao Milan Karadžić. U filmu igraju: Milutin Mima Karadžić, Slaven Došlo, Vanja Nenadić, Mladen Nelević, Mira Banjac, Andrija Milošević i dr.

Sinopsis filma «Biser Bojane»
Đorđe Popović (Slaven Došlo) , mladi lekar iz Beograda, dobija anonimni poziv da upozna oca. U tom trenutku Đorđe veruje da mu je otac mrtav, ali ipak odlučuje da se upusti u potragu za sopstvenim identitetom. On odlazi u Crnu Goru i usput upoznaje Lolu (Vanju Nenadić) , mladu kajterku i ćerku policijskog inspektora, koja putuje na Adu Bojanu. Nikola Popović (Mima Karadžić) , nakon višegodišnje robije izlazi iz zatvora u Trstu i odlazi na kratko u Crnu Goru, po sakrivene dijamante, davno opljačkane u evropskim juvelirnicama. Nikolu očekuje „vruć“ doček policije i bivših partnera zainteresovanih za dijamante, spreman je na sve ali ne i na susret sa sinom nakon dvadesetpet godina. Sa druge strane, Đorđe, koji očekuje susret sa ocem, ne očekuje da će mu se na ovom putovanju dogoditi ljubav. Nikola se ne snalazi u ulozi oca i želi što pre da se vrati u Trst, da se vrati starom načinu života. Splet događaja, kalambur tokom jurnjave za dijamantima, a posebno ljubav prema sinu, će presudno uticati da Nikola ostane na Adi Bojani i započne novi život.

 

FILM: „NA MLEČNOM PUTU“ – projekcija od 21 sat
Najnovije filmsko ostvarenje Emira Kusturice „Na mlečnom putu“ biće emitovano u terminu od 21 sat. Pored režije, Kusturica je i nosilac glavne muške uloge a filmska partnerka mu je glumica – Monika Beluči. U filmu igraju i Sloboda Mićalović i Predrag Miki Manojlović.

Film prati priču o životu jednog čoveka u tri različita životna perioda. „Na mlečnom putu“ je ljubavna priča u čijoj je pozadini balkanski rat devedesetih. #Film je sniman na par atraktivnih lokacija – na Mokroj Gori, u srednjovekovnom gradu Klobuku u blizini Trebinja i u Andrićgradu.