Zrenjanin- Kinološko društvo POBEDNIK iz Zrenjanina je u nedelju 27. Avgusta, na terenima Sportsko rekreativnog centra Motel Šumica, održalo Prvu ocenjivačku smotru pasa svih rasa. Veliki broj naših sugrađana je imao priliku da uživa u lepoti 90-ak rasnih pasa, koji su pristupili ocenjivanju, a KD Pobednik je za ovu priliku doveo dvojicu poznatih i veoma priznatih Međunarodnih kinoloških sudija, Firic Petera i Sančanin Sinišu.

Manifestaciju je zvanično otvorio gospodin Radišić, pomoćnik Gradonačelnika grada Zrenjanina, i tom prilikom je napomenuo da je za grad velika čast što su mladi kinolozi prihvatili da nastave jednu višedecenijsku tradiciju, da se poslednjeg vikenda avgusta, u samom gradu održava neka kinološka manifestacija.

Nakon završetka ocenjivanja, održan je i revijalni izbor za najlepšeg psa smotre, a ulogu sudija, za ovu priliku, preuzeli su najmlađi kinolozi našeg grada, deca do 10 godina starosti, koji su, kao prave sudije, naravno uz asistenciju gospode Firica i Sančanina, prvo pogledali sve se, a nakon toga i jednoglasno odlučili da za pobednika proglase psa AMAX, rase Kane Korso, koji je u vlasništu našeg sugrađanina Miroslava Kevrešanovog. Drugo i treće nesto su zauzeli rotvajler i pudla.