Zrenjanin- Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za zdravstvo, dr Zoranom Gojkovićem i pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom danas je posetio  Zrenjanin. 

 

U Gradskoj kući održan je sastanak sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem nakon kojeg su zajedno obišli Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ kao i stadion u Karađorđevom parku gde je predstavljen i projekat izgradnje atletske staze.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović  najavio je da će Pokrajinska vlada i gradska uprava grada Zrenjanina  u ovoj i sledećoj godini pripremiti niz projekata kojim će se poboljšati kvalitet života u Zrenjaninu.

– Na sastanku sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem  dogovorili smo da zajednički radimo na potpunoj temeljnoj rekonstrukciji stadiona u Karađorđevom parku uz izgradnju atletske staze i rasvete. Radićemo zajedno i na rekonstrukciji tri jezera koja se nalaze u centru grada. Dali smo nalog upravi zrenjaninske bolnice da intezivira  sve projekte koji se tiču održavanja i rekonstrukcije pojedinih blokova bolnice. Ne možemo da dozvolimo da jedna tehnički dobro uređena bolnica nema sistem za klimatizaciju i to mora hitno da menjamo- rekao je Mirović.

Mirović je istakao da Zrenjanin ima dobru projektnu spremnost  i  da mora dobiti podršku Pokrajinske vlade za uređenje  komunalne infrastrukture.

-Za godinu dve dana imaćemo mnogo bolji i uređeniji Zrenjanin i iz mesec u mesec će se videti  rezultati rada i lokalne samourave, kao i svih nas koji smo tu da pomognemo – rekao je Igor Mirović.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić zahvalio se Pokrajinskoj vladi na razumevanju  i podršci.

-Danas sam imao čast da budem domaćin predsedniku Pokrajinske vlade gospodinu Miroviću i njegovim saradnicima. Na današnjem sastanku dogovorili smo nekoliko dobrih  projekata i siguran sam da će ovaj stadion već sledećeg leta biti skroz drugačiji. Verujem da ćemo uspeti da organizujemo i velika atletska takmičenja. Dogovorili smo i zajedničku rekonstrukciju jezera, kojima je neophodna velika rekonstrukcija- rekao je  Janjić.

Vrednost projekta rekontrukcije stadiona u Karađorđevom parku iznosi 68.241.742.80 dinara, a obuhvata izgradnju Atletske staze po standardima IAAF-a, izgradnju atmosferske kanalizacije stadiona, izgradnju spoljne vodovodne mreže stadiona, uređenje i opremanje prostorija u skopu stadiona i proširenje i povećanje kapaciteta parkinga.