Zrenjanin- U subotu, 16. septembra 2017. godine, na Trgu slobode u 10.30 časova u okviru pratećeg programa „Biciklijada 2017 – Trka kroz Vojvodinu“  Narodni muzej Zrenjanin i Biciklistički klub “Cyclemania“ uz podršku Gradske uprave organizuju izložbu „121 godina biciklizma u Zrenjaninu“.

Kroz izložbenu postavku na Trgu slobode, sugrađani i gosti našeg grada imaće priliku da se upoznaju sa bogatom tradicijom biciklizma u Velikom Bečkereku –Petrovgradu – Zrenjaninu. Na 15 velikih panoa, biće predstavljena istorija ovog popularnog prevoznog sredstva na dva točka – od formiranja prvog biciklističkog kluba u Velikom Bečkereku davne 1896. godine, preko njegovih najzapaženijih članova i takmičara, infrastrukture i zanimljivih detalja vezanih za vožnju bicikla, sve do današnje uloge i stanja biciklizma u našem gradu, sa posebnim osvrtom na njegove turističke potencijale.

 

Autori izložbe su Siniša Onjin, istoričar – kustos Narodnog muzeja Zrenjanin, i Vladimir Stanar, predsednik Biciklističkog kluba “Cyclemania“. Panoi sa fotografijama i tekstovima nalaziće se na Trgu slobode.