Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode sa povređenim licima. U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su zadobila teške telesne povrede.

Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 150.000,00 dinara. Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: neprilagođene brzine kretanja vozila – jedna i nekretanja uz desnu ivicu kolovoza od strane putničkog vozila – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 26 učesnika u saobraćaju i izdato je 99 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 14 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 2 vozila zbog toga što nisu upisana u jedinstveni registar vozila i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Ujedno se podsećaju svi učesnici u saobraćaju, a posebno vozači motornih vozila da je od 1. septembra počela nova školska godina, tj. povećano prisustvo dece na putevima, a posebno u zonama škola te se preporučuje posebna opreznost i pažljivost prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju, a naročito na mestima gde je njihovo prisustvo često (zone škola, dečiji vrtići…).