Zrenjanin-Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgde, od toga, 3 saobraćajne nezgode sa povređenim licima i 1 sa pričinjenom materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 5 lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 500.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – 2, zbog neustupanja prvenstva prolaza – 1 i nepropuštanje pešaka na obeleženom pešačkom prelazu – 1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 38 učesnika u saobraćaju i izdato je 139 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 44 vozača, od toga 30 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 11 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 44 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržano je 6 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 3 vozila, od toga 2 vozila zbog toga šro nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.