Politika- Gradski odbor SRS Zrenjanin smatra da je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poslanici Srpske liste na Kosovu i Metohiji podrže vladu ratnog zločinca Ramuša Haradinaj, za svaku osudu.

Ovakva odluka je negiranje svih srpskih žrtava, vređanje porodica poginulih i nadasve davanje legitimiteta čoveku koji je na najmonstouznije načine ubijao i mučio one koji su se suprostavljali ideji o Velikoj Albaniji i secesionizmu teritorije KiM,bilo da su srbi,albanci ili druge nacije.

Mi srpski radikali smatramo da učešće Srpske liste u vladi Ramuša Haradinaja završni čin izdaje srba sa KiM, slobodno možemo zaključiti da je ovakva pogubna odluka priprema javnog mnenja za konačno priznavanje samoproklamovane „države Kosovo”.

Ovim putem želimo da podsetimo sve graćane, da je Srpska lista u pravom smislu reči Srpska napredna stranka,sve odluke po pitanju saradnje poslanika Srpske liste i učešće u novoj vladi na čelu sa Haradinajem je doneo Aleksandar Vučić sa svojim najbližim saradnicima koji su i vodili kampanju. Svedoci smo licemernog pokušaja Aleksandra Vučića, da prebaci odgovornost na Srpsku listu i iznošenje tvrdnje da oni sami donose samostalno odluke, koje su u svakom pogledu protiv srpskih interesa i predstavljaju izdaju srpskog naroda na KiM.

Gradski odbor SRS opominje vladajući režim i sve građane, da nam je poznata činjenica o stvaranju „zajednice srpskih opština” u Istočnoj Slavoniji, Baranji i Zapadnom Sremu, koji je na isti način predstavljan od strane vladajućeg režima, posledice tog sporazuma su svoćenje broja srba na toj teritoriji skoro na statitističku grešku, o ostvarivanju bilo kakvih prava je suvišno i govoriti.

SRS je jedina polička partija u Srbiji kojoj je prioritet nacionalni interes, a ne politička korist ili služenje srpskim neprijateljima u realizaciji njihovih ideja koje imaju za cilj zatiranje svega što je srpsko, kao krajnji cilj secesionizam i trajno otimanje naše teritorije- rekao je predsednik GO SRS Zrenjanin Dalibor Radosavljević.