Zrenjanin- Privrednu manifestaciju „ZR-BIZNET“ danas u hali Medison svečano je otvorio  ministar privrede u Vladi republike Srbije Goran Knežević. ZR-BIZNET je nova, jedinstvena privredna manifestacija u Srbiji koja će privrednicima tokom dva dana trajanja obezbediti: B2B sastanke, edukativne tribine, predavanja na aktuelne privredne teme i kontakt sa potencijalnim novim partnerima. Učesnici skupa biće stručnjaci različitih profila iz privatnog sektora, strukovna udruženja, obrazovne institucije, kao i državne i nevladine organizacije.

Nakon otvaranja ministar Goran Knežević sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem obišao je štandove i istakao da je sektor malih i srednjih preduzeća najvitalniji i najčvršći deo naše privrede.

 

-Želimo da mala i srednja preduzeća budu motor naše privrede. Zato ih mi kao država podržavamo, zato smo u kontinuitetu nastavili 2016. godinu preduzetništva u deceniju preduzetništva i zato smo kao vlada izdvojili izuzetno velika sredstva i kreditne linije koje su vrlo iskorišćene-rekao je Goran Knežević.

Ministar Knežević je istakao značaj i razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i to da su oni izuzetno zdrav i dobar deo naše privrede i da će ih Vlada Srbije i dalje podsticati.

– Očekujem da ove i sledeće godine  privrednici ostvaruju najmanje iste rezultet kao i ove, a to su nova zapošljavanja, nova radna mesta. Zato nam je izuzetno važna ova manifestacija, da se ljudi upoznaju i razmene iskustva- dodao je Knežević.

 

Domaćin manifestacije gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da je Zrenjanin dobro mesto za investiranje i izrazio želju da Zrenjanin ponovo bude industrijski grad.

 

Manifestaciju ZR-BIZNET organizovali su Grad Zrenjanin i Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanin.