Sport- Na stazi u industrijskoj zoni “ Jugoistok” u Zrenjaninu danas je  svečano otvorena moto-trka za nacionalni i balkanski šampionat “Velika nagrada Zrenjanina” na kojoj učestvuje 60 motorista.

Trke  se održavajaju u tri discipline, trka “Motoklasik” se boduje za Balkanski šampionat gde se očekuje učešće motociklista iz pet država balkanskog regiona. “Supermoto” i “Roud Rejs” u kategoriji 125 kubika. Bodovaće se za šampionat Srbije, a održaće se duple trke u subotu i u nedelju u svim kategorijama. Vozi se na stazi prosečne širine 8 metara, dužine 3.000 metara.

Predsednik  Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija svečano je otvorio  moto trke u Zrenjaninu i istakao veliko zadovoljtvo što se moto trke vraćaju u Zrenjanin i izrazio nadu da je ovo samo početak korišćenja ove staze.

  

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kao domaćin moto trke pozdravio je takmičare i poželeo im uspešan dan.

-2004. godine održana je staza u krosu na drugoj lokaciji, 1988. godine trka na našoj magistrali, davne 1978. godine održala se moto trka koja se bodovala za prvenstvo Srbije. Posle 39 godina mi smo na novoj lokaciji  i nadam se da će biti atraktivna staza za neka nova takmičenja- rekao je na svečanom otvaranju gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

  

 

  

 

 

 

Trku za veliku nagradu  Grada Zrenjanina organizovali su Auto moto klub „Petrovgrad“, Grad Zrenjanin i Auto moto saveza Srbije.