MOTO- TRKE SE VRAĆAJU U ZRENJANIN – Svečano otvorena moto- trka „Velika nagrada Zrenjanina“

Sport- Na stazi u industrijskoj zoni “ Jugoistok” u Zrenjaninu danas je  svečano otvorena moto-trka za nacionalni i balkanski šampionat “Velika nagrada Zrenjanina” na kojoj učestvuje 60 motorista.

Trke  se održavajaju u tri discipline, trka “Motoklasik” se boduje za Balkanski šampionat gde se očekuje učešće motociklista iz pet država balkanskog regiona. “Supermoto” i “Roud Rejs” u kategoriji 125 kubika. Bodovaće se za šampionat Srbije, a održaće se duple trke u subotu i u nedelju u svim kategorijama. Vozi se na stazi prosečne širine 8 metara, dužine 3.000 metara.

Predsednik  Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija svečano je otvorio  moto trke u Zrenjaninu i istakao veliko zadovoljtvo što se moto trke vraćaju u Zrenjanin i izrazio nadu da je ovo samo početak korišćenja ove staze.

  

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kao domaćin moto trke pozdravio je takmičare i poželeo im uspešan dan.

-2004. godine održana je staza u krosu na drugoj lokaciji, 1988. godine trka na našoj magistrali, davne 1978. godine održala se moto trka koja se bodovala za prvenstvo Srbije. Posle 39 godina mi smo na novoj lokaciji  i nadam se da će biti atraktivna staza za neka nova takmičenja- rekao je na svečanom otvaranju gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

  

 

  

 

 

 

Trku za veliku nagradu  Grada Zrenjanina organizovali su Auto moto klub „Petrovgrad“, Grad Zrenjanin i Auto moto saveza Srbije.

 

Povezani članci

2 Comments

  1. pedja

    Lepo je sto se nesto tog tipa u gradu desava ali je organizacija,bolje reci improvizacija losa. Prilazni put kroz.njive I strnjiku,putokazi zakaceni za ambroziju formata 20x10cm,tribine nezasticene na krivini staze I jos stosta…mora I moze bolje.

    Reply
  2. jager

    na zalost ne znate nista .. ni kada su bile moto kros trke ni koliko ih je bilo ni kojih godina su se odrzavale ni za koji sampionat … hocete da se slikate , operete neke pare za elaborate za staze a nikada u zivotu niste bili na nekoj stazi , pa cak ni na domacim prvenstvima … statut amss vas obavezuje na unapredjenje auto moto sporta , ali vama je bitan elaborat … tu je lova i kada se to zavrsi , nikad vise nista, toliko o tome … znam vas

    Reply

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap