Zrenjanin- Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je 710 novih patrolnih vozila, koja su isporučena policijskim upravama na teritoriji Republike Srbije, jedan deo tih vozila stigao je danas u Policijsku upravu Zrenjanin.

„Kao ministar unutrašnjih poslova ponosan sam što će naše kolege policajci koji svakodnevno obavljaju svoje dužnosti moći uz pomoć ovih vozila da budu efikasniji u svom radu. Ulažući u uslove rada naših policijskih službenika mi ulažemo u veću bezbednost svih građana Srbije“ rekao je Stefanović.

Ministar je precizirao da su vozila namenjena policiji opšte nadležnosti i saobraćajnoj policiji, ali i da su ona samo prvi kontigent automobila koji su nabavljeni.

„Očekujem da se vozila koriste isključivo u interesu građana. Svakim danom rada u Ministarstvu trudio sam se da policijskim službenicima i svim drugim službenicima našeg Ministarstva olakšam rad nabavkom nove opreme, vozila, uniformi i svega onoga što im je potrebno za rad“, istakao je Stefanović, dodajući da je ovo značajna isporuka vozila za MUP koja će se osetiti u svim opštinama u Srbiji.

Ministar je rekao i da ovo nije poslednja isporuka i da će u će u narednom periodu policijski službenici dobiti i nove marice, patrolne motocikle, nova vatrogasna i terenska vozila.

„Mi ćemo se truditi da u okviru drugog kapitalnog projekat dodatno osavremenimo i moderenizujemo opremu i vozila za Upravu kriminalističke policije, granične policije, Jedinice za obezbeđenje i drugih jedinica. Posvećeno radimo na tome da osavremenimo policiju i damo joj najbolje moguće uslove za rad “, rekao je Stefanović.

 

On je dodao i da je Ministarstvo formiralo Komisiju za rashod starih dotrajalnih vozila, čiji je cilj da između 700 i 1.000 vozila, koliko ih ima dotrajalih po proceni MUP-a, a koja su prešla više od 103.000 kilometra i koja više nisu za svakodnevnu upotrebu, budu zamenjena i rashodovana, odnosno prodata, a da tim novcem bude kupljen jedan dodatni broj vozila.

„Kao potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova ponosan sam što sam se sa svojim kolegama, uz podršku Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izborio da od janura imamo i veće plate za naše policajce“, istakao je Stefanović.

Ministar je podsetio i da je u prethodnom periodu za redovnu policiju nabavljeno više od 20.000 novih uniformi, da je izvršena moderenizacija oklopnih vozila i rekonstrukcija jednog broja poliicijskih stanica, koje su opremljene novim nameštajem i kompjuterskom opremom.

„Do kraja godine očekuje nas opremanje većim brojem računara svih policijskih stanica u Srbiji, nove uniforme za Žandarmeriju, SAJ, Policijsku brigadu, Interventne jedinice policije i graničnu policiju, kao i zaštitna oprema“, rekao je Stefanović.

Policijskim upravama na teritoriji Republike Srbije 710 novih patrolnih vozila

On je dodao da će biti nabavljena i nova zaštitna oprema za pripadnike Sektora za vanredne situacije.

„Početkom 2019. stižu nam i tri nova helikoptera koja smo nabavili uz pomoć Vlade i to nakon 40 godina od poslednje nabavke“ naglasio je ministar.

Na kraju ceremonije dodele službenih vozila, ministar Stefanović poželeo je policajcima da im nova vozila pomognu da budu efikasniji i da u obavljanju svojih zadataka budu zaštićeni i opremljeniji.

„Trudiću se da kao ministar unutrašnjih poslova i kvalitet rada policije bude bolji, da građani Srbije osete boljitak, da osete da je naša Srbija bezbednija i da vide koliko vrede ovi momci i devojke u plavom koji se svakodnevno bore da naša deca i svi naši građani budu bezbedni“, zaključio je Stefanović.