Zrenjanin- Nakon jučerašnje sanacije havarije većih razmera na uličnoj vodovodnoj mreži u Šumici, koja je dovela do prekida vodosnabdevanja u većem delu ovog gradskog naselja, jutros je ponovo došlo do pucanja cevi u Prizrenskoj ulici u nastavku mreže, što je uslovilo novi prekid vodosnabdevanja u Šumici.

U pitanju su česte situacije kada se saniraju kvarovi na cevima većih prečnika, što je slučaj u Prizrenskoj ulici, kada nakon sanacije kvara i puštanja vode pod pritiskom dođe do pucanja cevi u nastavku mreže.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ su nakon prijave kvara odmah izašle na teren i počele radove na otklanjanju istog. Deo kvara je saniran i obezbeđeno je vodosnabdevanje za deo naselja Šumica koji gravitira ka Principovom mostu i Radničkoj ulici, dok je ostatak naselja i dalje bez vode.

Radovi se ne prekidaju i prema procenama sa terena kompletno saniranje kvara očekuje se najkasnije do 13 časova, nakon čega će i za preostali deo naselja biti obezbeđeno uredno vodosnabdevanje- rekao je Siniša Gajin, dipl. inž. rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ se zahvaljuje stanovnicima naselja Šumice na strpljenju i razumevanju.