Zrenjanin- U dva navrata odloženi završni radovi na sanaciji kvara dela vodovodne mreže na izvorištu, odakle se grad snabdeva vodom, počinju u 13 časova. U toku radova doći će, kao i u nedelju kada je izvršena sanacija prvog dela kvara, do određenih problema u vodosnabdevanju na teritoriji celog grada…

-U nedelju, u toku pre podneva, naši radnici su uz pomoć mehanizacije izvršili hitnu sanaciju dela vodovodne mreže na izvorištu odakle se grad snabdeva vodom i na taj način stvorili uslove za stabilno i uredno vodosnabdevanje grada, što je i bio primarni cilj- rekao je Siniša Gajin, dipl.inž. rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Nastavak sanacije kvara je bio planiran za ponedeljak ujutru, ali je iz tehničkih razloga odložen za danas u 8 časova, a današnje pomeranje početka radova je uslovljeno molbom zrenjaninske plućne bolnice kojoj smo izašli u susret, da se radovi odlože do momenta završetka posete akreditacione komisije ovoj ustanovi.
Dežurne ekipe našeg preduzeća neprekidno su kontrolisali situaciju na terenu pa odlaganje završetka radova ni u jednom momentu nije ugrozilo vodosnabdevanje i ono je bilo uredno i stabilno-istakao je Gajin.

Od momenta započinjanja radova pa do njihovog završetka doći će do određenih problema u vodosnabdevanju. Sigurno je da će doći do značajnijeg pada pritiska u mreži, u višespratnicama i u obodnim delovima grada može doći i do prekida vodosnabdevanja, a kraći prekidi vodosnabdevanja mogući su tokom izvođenja radova i na teritoriji celog grada.

Planirani radovi počeli su danas  u 13 časova, a zbog ozbiljnosti kvara i obimnosti posla nezahvalno je davati precizne rokove o trajanju radova, a procene su da bi oni mogli biti završeni oko 19 časova.

Ukoliko dođe do nepredviđenih dešavanja koja će dovesti do pomeranja vremena završetka radova o tome ćemo blagovremeno obavestiti javnost putem našeg sajta, fejsbuk stranice i sredstava javnog informisanja-dodao je Gajin.