Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, od toga, četiri saobraćajne nezgode sa povređenim licima i tri sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama pet lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 622.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, nepropisnog preticanja – jedna, nepropisne radnje vozilom – dve, neustupanja prvenstva prolaza – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna i prolazak vozilom kroz crveno svetlo – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 3 učesnika u saobraćaju i izdato je 36 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 6 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Ujedno se podsećaju svi učesnici u saobraćaju, a posebno vozači motornih vozila da je od 1. septembra počela nova školska godina, tj. povećano prisustvo dece na putevima, a posebno u zonama škola te se preporučuje posebna opreznost i pažljivost prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju, a naročito na mestima gde je njihovo prisustvo često (zone škola, dečiji vrtići…)